...
Förpackningar och cirkulär ekonomi på Packbridge-event
Peter Grimshorn, VD för Hans Andersson Plastics, kommer att tala om återvinning och framtiden.
Jenny Randborg från FTI , ger tips på vilka åtgärder förpackningsbranschen kan vidta redan nu på vägen mot en cirkulär ekonomi.

Den 29 augusti arrangerar förpackningsklustret Packbridge och Hans Andersson Plastics ett halvdagsseminarium kring förpackningar och cirkulär ekonomi. Seminariet pågår mellan 08.30 och 13.30 och platsen är Staffanstorps Gästis och Hans Andersson Plastics AB i skånska Staffanstorp.

På seminariet kommer ett antal föredragshållare att tala om hur man går från linjär till cirkulär ekonomi, hur man ska tänka kring återvinning och olika förpackningsmaterial, etc. Det blir också tillfälle till diskussioner och debatter.

Cirkulärekonomi präglar stora delar av samhället idag, men ännu finns det mycket mark att bryta. För att fler produkter och material ska kunna återvinnas och återanvändas behöver vi integrera och samarbeta genom värdekedjan, för att tillsammans finna en väg mot målet att inget ska hamna på deponi.

Förpackningar har under många år haft en stor återvinningsgrad, lite olika beroende på material, men för att verkligen vara en del av den cirkulära ekonomin krävs det åtgärder. Vilka material bör användas? Hur fungerar plastlaminat i detta tänk? Hur ska man tänka som förpackningsutvecklare kring återvinningsmöjligheter? Hur ska bioplaster och vanliga plaster kunna hanteras och separeras? Och inte minst, var ska vi hitta avsättning för de återvunna materialen? - en fråga som kanske främst är aktuell beträffande plast.

På talarlistan återfinns Peter Grimshorn, VD för Hans Andersson Plastics, Linnea Thurnstedt, uthållighetskonsult stiftelsen TEM, Carl Dalhammar, docent Lunds universitet och Jenny Randborg, uthållighetsansvarig Förpacknings- och Tidningsinsamlingen (FTI).

Såväl medlemmar som icke-medlemmar i Packbridge är välkomna till halvdagsseminariet i Staffanstorp. Eventet är gratis för medlemmar i Packbridge.

Mer info och anmälan finns HÄR.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2017-08-21

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
återvinning Ekonomi Konferenser och mässor Övrigt Packbridge

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK