...
BEWi fortsätter tillväxtstrategi – köper finskt cellplastföretag
Norska BEWi fortsätter sin uppköpsstrategi och har nu förvärvat 60 procent av finska bolaget Solupak.

Norska förpackningsbolaget BEWi, som bland annat tillverkar EPS-lådor för transport av färsk fisk, har förvärvat 60 procent av det finska cellplastföretaget Solupak, beläget i sydvästra Finland. Solupak omsätter cirka 50 miljoner kronor.
BEWi skriver i ett pressmeddelande att man genom förvärvet får en bredare produktportfölj i Finland och kan, liksom i övriga Norden, erbjuda såväl isoleringsmaterial som förpackningslösningar i expanderad polystyren (EPS). Förvärvet av Solupak skapar också synergier, när det gäller logistiklösningar.


På den finska marknaden är BEWi nu väl etablerat med produktion av råvara till cellplast, expanderad polystyren (EPS), och isoleringsprodukter av extruderad polystyren (XPS).

I fjol förvärvade BEWi den finska XPS-tillverkaren M-Plast som tillverkar isoleringsmaterial för byggnadskonstruktioner. 2016 investerade BEWi också i extruderingsteknologi i sin anläggning i Borgå, för att utöka produktportföljen och produktionskapaciteten. Genom förvärvet av Solupak stärker BEWi positionen som totalleverantör såväl i Finland som i Norden.

”Förvärvet av Solupak ligger helt i linje med vår tillväxtstrategi och vi tar nu nästa steg för en vidare expansion i Finland”, säger Christian Bekken, VD för BEWi Group.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2017-08-22

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Bewi Cellplast EPS Finland Förpackningsmaterial förvärv Köp/Försäljning/Samgående Plast

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK