...
Samarbete Elopak – Stora Enso bakom Arlas bruna mjölkpaket
Stora Enso oblekta bruna kartong Natur Life finns i Elopaks Naturally Pure-Pak® takåsförpackningar, som nu börjat användas av Arla till deras ekologiska mejerisortiment.

Norska Elopak har i samarbete med Stora Enso blivit först med att använda den bruna kartongen Natura Life, som nu finns i Arlas förpackningar med ekologisk mjölk.
Samarbetet har resulterat i lanseringen av den första takåsförpackningen gjord av naturligt brun oblekt kartong. Förpackningen, som kallas Naturally Pure-Pak®, utmärker sig genom ett naturligt utseende och en naturlig känsla.


Som vi tidigare skrivit om (läs HÄR) har Arla i dagarna lanserat flera av sina ekologiska mejeriprodukter i förpackningar med brun kartong. Dessa Naturally Pure-Pak® takåsförpackningar från Elopak förväntas nu fånga konsumenternas intresse, eftersom de skiljer sig från övriga förpackningar i mejerisegment et.

”Vi tror att den nya Pure-Pak® förpackningen kommer att fånga intresset eftersom den kommunicerar organiska värden och är helt annorlunda än någonting annat i det alltmer komplexa kylda mejerisegmentet”, säger Anna-Karin Modin Edman, hållbarhetschef på Arla.

Den nya kartongen ”Natura Life by Stora Enso” bevarar träfibrernas naturligt bruna färg och har en synlig fiberstruktur. Detta skapar ett naturligt, annorlunda, hållbart och autentiskt intryck, som möter den växande efterfrågan på etiska, ekologiska och organiska produkter. Pure-Pak® förpackningen har ett naturligt utseende och känsla, som rimmar väl med värderingarna för organiska produkter och den kommer att dra uppmärksamheten till sig i butikshyllan.

Pure-Pak® förpackningar med naturligt brun kartong finns i storlekarna 1 liter och 500 ml. Förpackningen fungerar med befintliga fyllningslinjer för både färska och ESL-behandlade produkter utan modifieringar eller förändrade maskininställningar. De nya Pure-Pak® förpackningarna kan återvinnas till 100 procent med befintliga system.

”All vätskekartong från hållbart brukad skog är miljövänlig, men denna kartong är på en helt ny nivå, när det gäller klimatsmarta förpackningar. Denna innovation är resultatet av ett samarbete, som kombinerar bästa möjliga expertis, kunnande och erfarenhet från oss och Stora Enso. Vi har inte bara bytt till en ny kartong för våra Pure-Pak® förpackningar, utan till ett helt nytt koncept”, säger Ivar Jevne, Executive Vice President Board and Blanks Supply på Elopak.

Den nya kartongen tillverkas av Stora Enso och merparten av all träfiber kommer från svenska och norska skogar.

”Vi är mycket nöjda med samarbetet med Elopak och ser fram emot lanseringen av den nya oblekta vätskekartongen Natura Life by Stora Enso. Det som gör den här kartongen unik, är att den är brun både på in-och utsidan. Det förstärker förpackningens organiska känsla och gör att den sticker ut på butikshyllorna”, säger Annica Bresky, divisionschef för Stora Enso Consumer Board.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2017-08-25

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Arla dryckeskartong Elopak Kartong Kartongförpackningar Livsmedel Livsmedelsförpackningar Stora Enso vätskekartong

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK