Spännande förpackningsformer med brittisk bioplastteknologi
Nya, spännande förpackningsformer kan göras med Floreons bioplasttekonologi.
Shaun Chatterton, VD Floreon.

Brittiska Floreon har utvecklat en rad mjölksyrabaserade bioplastkvaliteter, som kan användas till nya och intressanta former på olika typer av förpackningar.
Nu har företaget fått globala patent, som skyddar produkterna och nu söker man globala och ”innovativa samarbetspartners” som kan hjälpa företaget och dess teknik ut på den internationella marknaden.


”Jag vill betona att vi är ett teknikföretag och inte en tillverkare. Vi är bioplastspecialister, som utvecklat en patenterad teknik och den vill vi nu i licensform göra tillgänglig för producenter och användare”, säger Floreons VD Shaun Chatterton.

Floreons bioplastkomponent är en speciellt formulerad förening, som tillsätts standard PLA-bioplast för att skapa ett bioplastmaterial med hållbart ursprung och som kan skapa bioplastmaterial med olika livslängd.

Floreon, som har sitt säte i Anlaby, Yorkshire, England, har utvecklats efter fyra år av forskning och ett partnerbaserat kunskapsutbyte med brittiska Universitry of Sheffield.

När det gäller vilken typ av samarbetspartners, som Floreon nu söker, så säger Shaun Chatterton att det kan vara allt från bioplastproducent, som kan använda Floreons additivteknologi till sina egna produkter till tillverkare/konverterare som tillsammans med Floreon vill utveckla nya bioplastprodukter. Även rena additiv- eller råvaruleverantörer kan komma ifråga.

Med hjälp av sin bioplastteknologi har Floreon tagit fram ett antal demonstratorer, som visar att företagets produkter kan användas i olika typer av konverteringstekniker som formsprutning, formblåsning, extrusion och även 3D-utskrifter.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2017-08-29

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Biomaterial Förpackningsmaterial Förpackningsutveckling Övrigt Plast Plastförpackningar Storbritannien

Packnews Sponsors
OBS! Du som prenumerar på nord emballage / packnews.se får nu tillgång till extramaterial som ej tidigare funnits på sajten.
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
LEDIGA JOBB


Är du på jakt efter ett nytt jobb?
Eller behöver du kanske rekrytera?
Då är det här du ska titta in.

 
Zetatrade, Häggvik, Sollentuna,
söker engagerad och teknisk säljare
 
Vi söker dig som brinner för att skapa nya relationer med sinne för goda långsiktiga samarbeten. Du kommer att fokusera på vårt maskinutbud för ytdekorering på plast och papper med tillhörande folier samt maskiner och folier för märkning/etikettering.
LÄS OM OCH SÖK TJÄNSTEN!
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK
Dynatec
Mobergs
Antpac
Speedpac
RPC