...
Spännande förpackningsformer med brittisk bioplastteknologi
Nya, spännande förpackningsformer kan göras med Floreons bioplasttekonologi.
Shaun Chatterton, VD Floreon.

Brittiska Floreon har utvecklat en rad mjölksyrabaserade bioplastkvaliteter, som kan användas till nya och intressanta former på olika typer av förpackningar.
Nu har företaget fått globala patent, som skyddar produkterna och nu söker man globala och ”innovativa samarbetspartners” som kan hjälpa företaget och dess teknik ut på den internationella marknaden.


”Jag vill betona att vi är ett teknikföretag och inte en tillverkare. Vi är bioplastspecialister, som utvecklat en patenterad teknik och den vill vi nu i licensform göra tillgänglig för producenter och användare”, säger Floreons VD Shaun Chatterton.

Floreons bioplastkomponent är en speciellt formulerad förening, som tillsätts standard PLA-bioplast för att skapa ett bioplastmaterial med hållbart ursprung och som kan skapa bioplastmaterial med olika livslängd.

Floreon, som har sitt säte i Anlaby, Yorkshire, England, har utvecklats efter fyra år av forskning och ett partnerbaserat kunskapsutbyte med brittiska Universitry of Sheffield.

När det gäller vilken typ av samarbetspartners, som Floreon nu söker, så säger Shaun Chatterton att det kan vara allt från bioplastproducent, som kan använda Floreons additivteknologi till sina egna produkter till tillverkare/konverterare som tillsammans med Floreon vill utveckla nya bioplastprodukter. Även rena additiv- eller råvaruleverantörer kan komma ifråga.

Med hjälp av sin bioplastteknologi har Floreon tagit fram ett antal demonstratorer, som visar att företagets produkter kan användas i olika typer av konverteringstekniker som formsprutning, formblåsning, extrusion och även 3D-utskrifter.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2017-08-29

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Biomaterial Förpackningsmaterial Förpackningsutveckling Övrigt Plast Plastförpackningar Storbritannien

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK