Metsä Boards vita kraftliner förpackar prisad finsk gin
Den vita  kraftlinern MetsäBoard Natural WKL Bright blev idealisk för Kyrö Distillerys presentförpackning till Napue Gin.

Metsä Boards obestrukna vita kraftliner, MetsäBoard Natural WKL Bright, blev en idealisk lösning för Kyrö Distillerys presentförpackning för premiumvarumärket Napue Gin. De sökte en förpackningslösning, som på ett bra sätt skulle återspegla känslan i varumärket. Detta genom att kombinera hög kvalitet och material med naturlig känsla, enkel design och enkel teknik.

MetsäBoard Natural WKL Bright var, med sin rena, naturliga och taktila känsla, det perfekta svaret på den krävande briefen. För att bidra till ett utseende med premium känsla, användes MetsäBoard Natural WKL både som liner och fluting. Resultatet har blivit en enkel och iögonfallande vit förpackning, på vilken texten är präglad med folie i svart och silver. Folieringen skapar en lätt prägling vilket för konsumenten ökar intrycket av en handgjord förpackning.

Presentförpackningen för Napue Gin producerades av finska Pyroll. Designbyrån Werklig, som skapade varumärket Kyrö Distillery, utformade presentförpackningen.

För att hålla sig till varumärket är det grafiska formspråket återhållsamt för att, precis som med produkten själv, behålla fokus på innehåll och kvalitet. Minimalt med färg har använts, bara svart och vitt med accenter i silver, koppar och guld. Silver för klar ej åldrad sprit och koppar för mogen sprit. Guld reserverades för en kommande whisky av råg.

Förpackningen gjordes i en begränsad upplaga och blev en succé då alla 16.000 flaskorna snabbt såldes ut.

Napue Gin röstades fram till ”The World’s Best Gin for Gin & Tonic” vid “International Wine & Spirit Competition (IWSC)” 2015. År 2016 vann Napue Gin guldmedaljen i “San Francisco World Spirit Competition” för serier av premium gin.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2017-08-29

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Dryckesförpackningar Finland Förpackningsmaterial Metsä Board Övrigt Pyroll Well Wellpappförpackningar wellråvara

Packnews Sponsors
OBS! Du som prenumerar på nord emballage / packnews.se får nu tillgång till extramaterial som ej tidigare funnits på sajten.
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
LEDIGA JOBB


Är du på jakt efter ett nytt jobb?
Eller behöver du kanske rekrytera?
Då är det här du ska titta in.

 
Zetatrade, Häggvik, Sollentuna,
söker engagerad och teknisk säljare
 
Vi söker dig som brinner för att skapa nya relationer med sinne för goda långsiktiga samarbeten. Du kommer att fokusera på vårt maskinutbud för ytdekorering på plast och papper med tillhörande folier samt maskiner och folier för märkning/etikettering.
LÄS OM OCH SÖK TJÄNSTEN!
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK
Antpac
Speedpac
RPC
Dynatec
Mobergs