Unik italiensk utrustning för mätning av gaspermeabilitet
PermTechs utrustningar för mätning av gaspermeabilitet i förpackningsmaterial: TotalPerm (t.h.) – det enda instrumentet på marknaden som kan mäta permeabilitet av syre, koldioxid och vattenånga i samma materialprov. Till vänster PackPerm och längst bak CarboPack.

Elastocon AB har tecknat avtal som nordisk återförsäljare till det italienska företaget PermTech, gällande deras utrustning för mätning av gaspermeabilitet i förpackningsmaterial.
Under varumärket ExtraSolution – en spin-off från Pisas universitet, som köptes av PermTech 2016 – erbjuds unik utrustning för mätning av gaspermeabilitet genom filmer, folier och andra typer av förpackningar som bag-in-box och PET-flaskor för livsmedel, läkemedel och elektronik. 


PermTech erbjuder tre modeller för mätning av gaspermeabilitet genom filmmaterial med inbyggd kontroll av temperatur och luftfuktighet:

TotalPerm är det enda instrumentet på marknaden, som kan mäta permeabilitet av syre, koldioxid och vattenånga i samma materialprov, tack vare tre sensorer i samma cell. 

MultiPerm har två sensorer i en eller två celler och är det enda instrumentet på marknaden, som mäter permeabilitet av två gaser i samma materialprov: syre-vattenånga, syre-koldioxid eller vattenånga-koldioxid.

Perme har en sensor i en eller två celler och mäter permeabiliteten hos filmmaterial för antingen syre, koldioxid eller vattenånga. 

Instrumenten styrs helt via ett förinstallerat program på en medföljande Windows-dator och kan även utrustas med tillbehör för andra typer av förpackningar som bag-in-box och PET-flaskor. MultiPerm och Perme kan även uppgraderas med ytterligare en eller två sensorer (gäller enbart modellen med en cell).

PermTech erbjuder dessutom två instrument för flaskor och andra typer av förpackningar:

CarboPack BT mäter snabbt permeabilitet av koldioxid i PET- och glasflaskor (exempelvis läckage i korken) och andra förpackningar. Instrumentet mäter från extremt låga nivåer (0,0013 cm3 per dygn) och ger exakta hållbarhetsprognoser för drycker och allmänna förpackningar (bröd, ost, kaffe med mera).

PackPerm mäter syrepermeabilitet, från extremt låga nivåer (0,0001 cm3 per dygn), i förpackningar för livsmedel och läkemedel: påsar, förpackningar, små behållare, rör, olika typer av PET-flaskor, korkar (naturliga och syntetiska) till glasflaskor och mycket mer.

Elastocon kommer under hösten att bjuda in till ett seminarium om mätning av gaspermeabilitet.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2017-08-30

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Barriär Förpackningsmaterial Maskin och Utrustning Materialhanteringsutrustningar Övrigt permeabilitet

Packnews Sponsors
OBS! Du som prenumerar på nord emballage / packnews.se får nu tillgång till extramaterial som ej tidigare funnits på sajten.
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
LEDIGA JOBB


Är du på jakt efter ett nytt jobb?
Eller behöver du kanske rekrytera?
Då är det här du ska titta in.

 
Zetatrade, Häggvik, Sollentuna,
söker engagerad och teknisk säljare
 
Vi söker dig som brinner för att skapa nya relationer med sinne för goda långsiktiga samarbeten. Du kommer att fokusera på vårt maskinutbud för ytdekorering på plast och papper med tillhörande folier samt maskiner och folier för märkning/etikettering.
LÄS OM OCH SÖK TJÄNSTEN!
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK
Antpac
Speedpac
Mobergs
Dynatec
RPC