...
Dryckesburksgiganten Ball lägger ner och bygger nytt
Ball Corporation är en global ledare inom produktion av dryckesburkar och andra förpackningar i metall.

Globala dryckesburks- och metallförpackningskoncernen Ball Corporation – där numera även brittiska Rexam plc ingår – lägger ner tre dryckesburksfabriker i USA och startar samtidigt bygget av en toppmodern dryckesburksanläggning i Goodyear, Arizona.

De tre fabriker, som Ball nu stänger ner i USA, ligger i Birmingham (Alabama), Chatsworth (Kalifornien) och Longview (Texas). Drgyt 300 anställda berörs av nedläggningarna.

Fabriken i Birmingham startades redan 1952. Den har 91 anställda och producerar bukrkändar till dryckesburkar. Ball planerar att stänga produktionen under andra kvartalet 2018.

Chatsworth-fabriken öppnades 1975 och har i dag 118 anställda och producerar dryckesburkar i olika storlekar. Tillverkningen är planerad att upphöra under tredje kvartalert 2018.

Vid anläggningen i Longview, som startade 1972, produceras dryckesburkar i två storlekar. Fabriken har 100 anställda. Stängningsdatum är planerat till sluitet av andra kvartalet 2018.

Samtidigt med att Ball tillkännager nedläggningarna av tre burkfabriker meddelar man också att man startat projekteringen av en ny state-of-the-art-fabrik i Goodyear i Arizona. Den fabriken beräknas vara produktionsklar under andra kvartalet 2018 och vid anläggningen ska tillverkas dryckesburkar i specialformat för en växande marknad i sydvästra USA.

”Dessa åtgärder kommer att optimera vårt nätverk av burkfabriker och anpassa vår produktionskapacitet av standard 12-ounce dryckesburkar. Vi ökar vår tillverkningskapacitet och vår effektivitet, så att vi bättra kan konkurrera med andra förpackningsmaterial”, säger Carlos Medeiros, chef för Balls dryckesverksamhet i Nord- och Centralamerika.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2017-09-01

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Ball Dryckesburkar Dryckesförpackningar Marknad Metall Metallförpackningar Rexam USA

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK