Hur kommer VR att påverka förpackningsbranschen?
Hur kommer Virtual Reality att påverka förpackningsbranschen i framtiden? En paneldebatt på förpackningsmässan Empack ska försöka ge svar på den frågan.

Virtual Reality (VR) och Augmented Reality (AR) är digitala tekniker, som kommer att diskuteras på förpackningsmässan Empack i oktober.
På mässan kommer VR-och AG-experter att dela med sig sin kunskap och sina erfarenheter och försöka ge svar på frågan: Hur kommer Virtual Reality att påverka förpackningsbranschen i framtiden?


Besökarna kommer även få möjlighet att själva få testa VR och AR i BoldArcs monter under mässdagarna.

Virtual Reality (VR) och Augmented Reality (AR) är här för att stanna och tekniken kommer även att spela en viktig roll inom förpackningsindustrin. Redan idag börjar det dyka upp olika applikationer inom industrin. VR kan exempelvis användas för att maskinoperatörer ska kunna träna på virtuella versioner av maskinerna i produktionen, med syftet att prestera bättre på maskinerna och på så sätt effektivisera produktionen. AR har börjat användas som distansverktyg för att från huvudkontoret kunna stötta servicetekniker ute på sajt. 

”VR och AR -teknikerna har verkligen fått ett genombrott och kan hjälpa många företag att både bli effektiva och underlätta arbetet i produktionslinjen. Det är den nya tidens sätt att se på framtiden, vilket vi såklart vill belysa på mässan”, säger Emelie Törn, projektledare Empack.

Moderator för paneldebatten är Bengt Dalqvist, som driver BoldArc, en pionjär i VR-branschen med fokus riktat främst mot fastighets-, inrednings- och tillverkningsindustrin.
Deltagare i panelen är Viktor Peterson, CLVR Works, Emma af Robson, Co-Founder till Warpin Media, Elin Sjöström, byBrick Interface och Johan Hagegård, VD för IMRSV Studios.

Empack arrangeras av Easyfairs och äger rum den 4-5 oktober på Kistamässan i Stockholm.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2017-09-04

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Easyfairs förpackningsmässa Forskning och utveckling Konferenser och mässor Övrigt

Packnews Sponsors
OBS! Du som prenumerar på nord emballage / packnews.se får nu tillgång till extramaterial som ej tidigare funnits på sajten.
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
LEDIGA JOBB


Är du på jakt efter ett nytt jobb?
Eller behöver du kanske rekrytera?
Då är det här du ska titta in.

 
Zetatrade, Häggvik, Sollentuna,
söker engagerad och teknisk säljare
 
Vi söker dig som brinner för att skapa nya relationer med sinne för goda långsiktiga samarbeten. Du kommer att fokusera på vårt maskinutbud för ytdekorering på plast och papper med tillhörande folier samt maskiner och folier för märkning/etikettering.
LÄS OM OCH SÖK TJÄNSTEN!
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK
Dynatec
Speedpac
Antpac
RPC
Mobergs