...
På Ellinge slott i Skåne gör man ”världens bästa vodka”!
Purity Vodka från Ellinge slott i Skåne har utsetts till ”världens bästa vodka”.
2016 utsågs Thomas Kuuttanen till Master Blender of the Year av branschtidningen The Spirits Business.

Sedan lanseringen år 2005 har Purity Vodka från Ellinge slott i Skåne dominerat internationella tävlingar med över 150 guldmedaljer. Det skriver företaget i ett pressmeddelande.
Den senaste utmärkelsen kommer från International Wine & Spirit Competition (IWSC), som är världens största och äldsta dryckestävling. När tävlingen nyligen avgjordes i London vann Purity Vodka som första svenska spritproducent den prestigefyllda utmärkelsen ”världens bästa vodka”.


Efter att främst ha varit inriktad på den amerikanska marknaden väljer nu Purity Vodka att satsa på Sverige, genom en revolutionerande prissänkning, som ska göra vodkan tillgänglig för en större målgrupp.

Den speciella karaktären i Purity Vodka kommer från destilleringen, som sker 34 (!) gånger i en liten kopparpanna. Det skapar en koncentrerad smaksprit, som balanseras med neutral sprit från svenskt ekologiskt vete samt reduceras i alkoholstyrka genom mineralrikt källvatten från Kinnekulle.

Tekniken är utvecklad av Thomas Kuuttanen och man uppges vara ensam i världen med att använda en så extraherande destilleringsprocess. För sitt arbete blev Thomas Kuuttanen i december 2016 utsedd till International Master Blender of the Year av den världsledande branschtidningen The Spirits Business.

Text Carina Malm


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2017-09-05

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Dryckesförpackningar Glas Glasförpackningar Marknad Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK