...
Affär inom livsmedelspack: Danska Sky-Light köper svenska Formpac
Danska Sky-Light är verksamma bland annat inom plastbehållare till livsmedelsprodukter. (Bild Sky-Light)

Danska plastproducenten SkyLight, med säte i Varde på Jylland, har köpt det svenska förpackningsföretaget Formpac, beläget i Kungälv. Det skriver food-supply.dk
Enligt ett pressmeddelande från Sky-Light innebär förvärvet att det danska företaget stärker sin position inom plastförpackningar, speciellt till mejeri- och mellanmålsprodukter som skyr, yoghurt. müsli, etc.


Formpac startades 1987 av Hans Samuelsson och etablerade sig som leverantör av formsprutade plastprodukter, primärt till livsmedelsindustrin. Bland Formpacs kunder finns enligt hemsidan välkända livsmedelsaktörer och -varumärken som Abba Seafood, Göteborgs Kex, Knorr, Kockens, Procordia, Santa Maria, Tine , m fl.

Formpac, som har ett 20-tal anställda, omsatte 37 miljoner kronor år 2016.

Formpacs VD Hans Samulesson säger enligt food-supply.dk att man haft ett förtroligt samarbete med Sky-Light i flera år och att man ser det danska företaget som den rätta partnern att säkra Formpacs fortsatta tillväxt.

Samarbetet mellan de båda företagen har bland annat bestått i att Sky-Light tillverkat formsprutade plastlock och Formpac producerat specialutvecklade plastskedar, vilka sedan integrerats i locken i en automatiserad process, som skett hos Formpac. Locken med de integrerade skedarna används bland annat i olika förpackningar inom mellanmåls- och förpackningar

Sky-Light A/S betecknas som en av Europas ledande producenter av plastfolie och plastförpackningar. Bolaget etablerades 1960 och har i dag 130 anställda och en omsättning på 250 miljoner DKK (ca 325 miljoner svenska kronor). Sky-Light är privatägt och leds av företagets ägare Søren Kjær Larsen.

Sky-Light tillverkar såväl plastfolie på rulle eller ark som egna termoformade plastförpackningar, framförallt till livsmedelsbranschen. Bolaget var bland annat först i världen med att extrudera en flat PET-folie för varmformning och man var också en pionjär att tillvarata och återanvända PET-spill från den egna produktionen.

Parterna har inte offentliggjort några ekonomiska eller andra villkor för affären, som genomfördes för ett par månader sedan.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2017-09-05

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK