...
BillerudKorsnäs Venture investerar i Vericool Inc.
Exempel på Vericools kylförpackningar.
”Vericools smarta kylförpackningar är exempel på just sådana produkter, som vi satsar på”, säger Anders Persson, VD för BillerudKorsnäs Venture.

BillerudKorsnäs investerar inom kylförpackningar och förvärvar en minoritetsandel i det innovativa amerikanska bolaget Vericool Inc. med huvudkontor i Kalifornien. Företagets lösningar möjliggör hållbara och komposterbara förpackningslösningar för obrutna frys- och kylkedjor inom dagligvaru- och läkemedelsmarknaden, avsedda att vara alternativ till icke-hållbara förpackningslösningar, exempelvis polystyren (EPS/Cellplast).

Investeringen görs av BillerudKorsnäs helägda dotterbolag BillerudKorsnäs Venture AB, som utvecklar nya affärer för koncernen genom att knyta till sig unga och innovativa bolag i relativt tidig fas med målsättning att successivt skapa och bygga upp nya affärer. Ambitionen är att arbeta nära bolagen och aktivt bidra i utveckling av nya lösningar inom förpackningars värdekedja. Finansiellt är detta en mindre investering för BillerudKorsnäs.

Vericools lösningar möjliggör högkvalitativa, hållbara och komposterbara förpackningar för obrutna frys- och kylkedjor inom dagligvaru- och läkemedelsmarknaden, såsom exempelvis för hemleveranser av mat och transporter av biologiska läkemedel. Kunder idag inkluderar ett antal bolag inom den i USA snabbt växande ”meal-kit”-marknaden samt ledande läkemedels- och bioteknikbolag.

”Inom frys- och kylkedjesegmentet har det i decennier funnits behov av att hitta produkter som kan ersätta fossilbaserade förpackningslösningar. Vericools marknadsomvälvande produkter är exempel på just sådana och som går helt i linje med det vi arbetar för inom BillerudKorsnäs. Tillsammans avser vi att bygga morgondagens hållbara förpackningslösningar och genom ett utökat erbjudande med alternativ till polystyren ska vi fortsätta att utmana konventionella förpackningar för en hållbar framtid”, säger Anders Persson, VD för BillerudKorsnäs Venture.

”Med sitt starka fokus på hållbarhet och innovation är BillerudKorsnäs en utmärkt partner och investerare för Vericool. De har erfarenhet och inblick i hur viktigt verkligt hållbara förpackningar är för företag, människor och för planeten”, säger Darrell Jobe, VD för Vericool Packaging.

Vericool är den fjärde investeringen för BillerudKorsnäs Venture. De tre tidigare är danska EcoXpac, som tillsammans med BillerudKorsnäs utvecklar en pappersflaska med den långsiktiga ambitionen att den ska hålla för trycket från kolsyrad dryck, brittiska Hanhaa, vars lösning möjliggör att paket under leverans kan tillstånds- och positionsbestämmas i realtid oavsett land eller transportör samt norska Kezzler, en global ledare inom teknik för att ge varje förpackning en unik digital identitet.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2017-09-06

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK