...
Brand stoppar produktionen vid BillerudKorsnäs-fabrik
BillerudKorsnäs pappers- och massaanläggning i Karlsborg, väster om Haparanda, drabbades av en brand, som tillfälligt stoppat produktionen.

En kraftig brand natten mellan den 5 och 6 september i BillerudKorsnäs fabrik i Karlsborg, väster om Haparanda, har tillfälligt stoppat fabrikens produktion. Vid anläggningen produceras säck- och kraftpapper samt avsalumassa för bolagets affärsområde Packaging Paper. Årskapaciteten är 300.000 ton.

Branden uppstod sent på kvällen den 5 september i en enskild byggnad. Orsaken till branden är ej klarlagd och produktionen i fabriken är stoppad, medan skadorna utreds.

Enligt rapporter i lokala media var det ett gammalt blekeri, som brann. Branden var häftig och när räddningstjänsten kom till platsen brann det friskt i både väggar och tak. Brandmän från bland annat Kalix, Töre, Haparanda, Råneå och Luleå deltog i släckningsarbetet.

På grund av explosionsrisk spärrade polisen av hela området vid brukets grindar. Först frampå morgontimmarna var den omfattande branden släckt.

”Vi kan bekräfta att vi har hade en brand i bruket i Karlsborg den aktuella natten. Det viktigaste att konstatera är att ingen människa har kommit till skada i branden. Produktionen har stoppats. Hur länge den förblir stoppad vet vi först, när skadornas omfattning har klarlagts. Vi har påbörjat en utredning och återkommer med ytterligare information, när vi vet mer om konsekvenserna och när produktionen är igång igen”, säger Per Lindberg, VD och koncernchef BillerudKorsnäs.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2017-09-08

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
BillerudKorsnäs Karlsborg kraftliner Övrigt Pappersbruk

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK