BillerudKorsnäs: snart åter full produktion i Karlsborg
BillerudKorsnäs fabrik i Karlsborg utanför Haparanda, som nyligen drabbades av en större brand.

BillerudKorsnäs fabrik i Karlsborg utanför Haparanda, som nyligen drabbades av en större brand, väntas uppnå full produktionstakt under nästa vecka. Det skriver företaget i ett pressmeddelande.
Det var natten mellan den 5 och 6 september, som en byggnad på BillerudKorsnäs fabrik i Karlsborg drabbades av en brand. Brukets produktion av bland annat säck- och kraftpapper har sedan dess stått stilla.


Efter arbetet med att kartlägga omfattningen av branden, beräknar nu BillerudKorsnäs att produktionen i Karlsborg kommer vara i full drift igen under vecka 38.

”Det viktigaste att konstatera är att ingen människa kom till skada i branden. Vi kan nu överblicka brandens inverkan och arbetet med att göra fabriken klar för produktionsstart pågår med stor intensitet. Vi räknar med att produktionen är i full gång igen under nästa vecka, det vill säga i vecka 38. Dock är det en komplicerad uppstart efter en sådan händelse, varför det råder viss osäkerhet kring den exakta tidpunkten”, säger Per Lindberg, VD och koncernchef i BillerudKorsnäs.

Orsaken till branden var, enligt pressmeddelandet, en trasig säkerhetsventil, som gjorde att syrgas läckte ut och så småningom ledde till antändning.

Produktionsanläggningen i Karlsborg tillverkar säck- och kraftpapper samt avsalumassa för affärsområdet Packaging Paper och har en produktionskapacitet på ca 300.000 ton/år.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2017-09-11

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
BillerudKorsnäs Karlsborg kraftliner Övrigt Pappersbruk

Packnews Sponsors
OBS! Du som prenumerar på nord emballage / packnews.se får nu tillgång till extramaterial som ej tidigare funnits på sajten.
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK
Speedpac
Dynatec
Antpac
RPC
Mobergs