...
BillerudKorsnäs: snart åter full produktion i Karlsborg
BillerudKorsnäs fabrik i Karlsborg utanför Haparanda, som nyligen drabbades av en större brand.

BillerudKorsnäs fabrik i Karlsborg utanför Haparanda, som nyligen drabbades av en större brand, väntas uppnå full produktionstakt under nästa vecka. Det skriver företaget i ett pressmeddelande.
Det var natten mellan den 5 och 6 september, som en byggnad på BillerudKorsnäs fabrik i Karlsborg drabbades av en brand. Brukets produktion av bland annat säck- och kraftpapper har sedan dess stått stilla.


Efter arbetet med att kartlägga omfattningen av branden, beräknar nu BillerudKorsnäs att produktionen i Karlsborg kommer vara i full drift igen under vecka 38.

”Det viktigaste att konstatera är att ingen människa kom till skada i branden. Vi kan nu överblicka brandens inverkan och arbetet med att göra fabriken klar för produktionsstart pågår med stor intensitet. Vi räknar med att produktionen är i full gång igen under nästa vecka, det vill säga i vecka 38. Dock är det en komplicerad uppstart efter en sådan händelse, varför det råder viss osäkerhet kring den exakta tidpunkten”, säger Per Lindberg, VD och koncernchef i BillerudKorsnäs.

Orsaken till branden var, enligt pressmeddelandet, en trasig säkerhetsventil, som gjorde att syrgas läckte ut och så småningom ledde till antändning.

Produktionsanläggningen i Karlsborg tillverkar säck- och kraftpapper samt avsalumassa för affärsområdet Packaging Paper och har en produktionskapacitet på ca 300.000 ton/år.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2017-09-11

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
BillerudKorsnäs Karlsborg kraftliner Övrigt Pappersbruk

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK