Orkla Foods dryckeskompetens samlas till Kumla-anläggningen
FUN är en av flera drycker, vars produktion flyttas till Orkla Foods Sveriges anläggning i Kumla.
”Vi är stolta att Orkla har valt att använda vår kompetens och skapa ett Center of Excellence för drycker på anläggningen i Kumla”, säger Kristina Fransson.

Orkla Foods Sveriges utökar produktionsvolymerna vid anläggningen i Kumla. Produktion för FUN, Slimpie, Scoop, Glögg samt drycker till restaurang och storkök flyttas till Kumla från Orkla Foods anläggning i danska Ringkøbing. 
Beslutet att öka produktionsvolymerna i Kumla är ett led i Orklas strategi att stärka konkurrenskraften, optimera och etablera den mest kostnadseffektiva dryckesproduktionen i Norden. I Kumla samlas kompetens för den nordiska dryckesverksamheten i ett ”Center of Excellence”. De ökade volymerna från Danmark innebär en ökning av produktionen med 10 procent.


”Vi är stolta att Orkla har valt att använda vår kompetens och skapa ett Center of Excellence för drycker på anläggningen i Kumla. Det är ett tydligt kvitto på att vår produktionsanläggning ligger i framkant. Samtidigt känner vi såklart med våra kollegor i Danmark och vi lovar att även framöver förse den danska marknaden med samma goda dryck, som anläggningen i Ringkøbing gjort”, säger Kristina Fransson, produktionsdirektör, Orkla Foods Sverige.

På Orkla Foods Sveriges anläggning i Kumla tillagas och förpackas frukt- och bärprodukter under varumärkena Felix, Önos, Ekströms, BOB, JOKK och FUN Light. Här tillagas och förpackas även risgröt, ärtsoppa och annan kyld färdigmat under varumärket Felix. Dessutom tillagas vaniljkräm för bagerier. Vid anläggningen i Kumla arbetar i dagsläget cirka 160 personer.

Text Carina Malm


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2017-09-12

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Dryckesförpackningar Livsmedel Orkla Övrigt

Packnews Sponsors
OBS! Du som prenumerar på nord emballage / packnews.se får nu tillgång till extramaterial som ej tidigare funnits på sajten.
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
LEDIGA JOBB


Är du på jakt efter ett nytt jobb?
Eller behöver du kanske rekrytera?
Då är det här du ska titta in.

 
Zetatrade, Häggvik, Sollentuna,
söker engagerad och teknisk säljare
 
Vi söker dig som brinner för att skapa nya relationer med sinne för goda långsiktiga samarbeten. Du kommer att fokusera på vårt maskinutbud för ytdekorering på plast och papper med tillhörande folier samt maskiner och folier för märkning/etikettering.
LÄS OM OCH SÖK TJÄNSTEN!
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK
Mobergs
Dynatec
Antpac
Speedpac
RPC