...
Förpackningskoncernen Elopaks VD lämnar sin post efter tio år
Elopaks VD Niels Petgter Wright lämnar sin post efter tio år. (Bild Elopak)

Norska förpackningskoncernen Elopaks VD Niels Petter Wright har beslutat att lämna sin post efter tio år. Det skriver företaget i ett pressmeddelande på hemsidan.
Niels Petter Wright har varit anställd i Elopak i åtskilliga år. Innan han blev VD för tio år sedan, innehade han i sju år posten som finanschef, CFO.


Enligt pressmeddelandet ser Niels Petter Wright nu fram emot att ta sig an andra affärsutmaningar, men säger att han kommer att sakna Elopak, kunderna och kollegerna.

”Även om det varit några krävande år i en internationell affärsmiljö har det framförallt varit kul! Jag önskar mina kolleger en lyckad framtid och hoppas att de kan exportera våra utmärkta produkter och vårt sätt att göra affärer till ytterligare marknader”, säger Niels Petter Wright. 

Under Niels Petter Wright ledarskap har Elopak utvecklats från att ha varit ett företag, som producerat förpackningar till färska mejeri- och juiceprodukter till att bli en fullständig aspektisk systemleverantör. Flera viktiga tekniska genombrott har skett under hans ledartid och företaget har avsevärt ökat sitt geografiska fotavtryck och drivit en ambitiös miljöagenda.

”Elopak är ett extraordinärt norskt företag där 98 procent av försäljningen finns på internationella marknader. Niels Petter Wright har spelat en nyckelroll i företagets utveckling till ett företag med 8,1 miljarder norska kronor i omsättning och han har lett sina medarbetare med enastående drivkraft och engagemang. Han lämnar ett diversifierat företag, som är väl positionerat för fortsatt tillväxt och Elopaks ägare Ferd är tacksam för det arbete som Niels Petter Wright utfört”, säger Elopak AS styrelseordförande John Giverholt.

Elopaks styrelse har startat arbetet med att hitta en ny VD och konstaterar med gjädje att Niels Petter Wright kommer att kvarstå på sin post, tills en ersättare är klar. Något datum för när det är beräknat att ske, anges inte i bolagets pressmeddelande.

Elopak AS ägs av Ferd Group, som är en av Norges största privatägda industrigrupper.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2017-09-13

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
dryckeskartong Elopak Livsmedelsförpackningar Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK