...
Skoghalls bruk – 100-åring med hållbart framtidsfokus
En jubileumsförpackning tillverkad av kartong från Skoghalls bruk!
Platschefen Kenneth Ohlsson, t.v., och Sverigechefen Per Lyrvall visar hur många mjölkförpackningar som kan tillverkas av den vätskekartong, som Skoghall producerar på EN sekund!

Stora Enso Skoghalls bruk i Värmland är en framgångsrik kartongproducent, som i år fyller 100 år. Som en del i brukets 100-årsfirande arrangerades i förra veckan ett seminarium på bruket på temat hållbar utveckling.
Stora Ensos Sverigechef Per Lyrvall och Skoghalls bruks platschef  Kenneth Ohlsson var två av talarna vid seminariet, dit ett 40-tal lokala politiker och andra beslutsfattare i regionen bjudits in.


”Skoghalls bruk är ett av våra nyckelbruk inom koncernen. Det är ett välinvesterat och modernt bruk med kompetenta medarbetarna. Hållbara förpackningar blir allt viktigare, så Skoghalls produkter har framtiden för sig. Det är verkligen 100 år av fantastisk utveckling, som skett här. Jag är stolt över Skoghalls bruk”, konstaterade Per Lyrvall.

Platschefen Kenneth Ohlsson underströk medarbetarnas betydelse för brukets utveckling. 

”Det är framförallt den enorma kompetens som finns och har funnits hos våra medarbetare genom åren och på den vilja och mod att ständigt utvecklas och tänka nytt, som gjort Skoghalls bruk till ett framgångsrikt bruk”, framhöll Kenneth Ohlsson.

Att ha fokus på innovationer var något som även Sverigechef Per Lyrvall poängterade.

”Det finns en enorm potential i skogen. Vår förnybara råvara ger oss en otrolig möjlighet att driva på utvecklingen av bioekonomin och fortsätta tillverka klimatsmarta produkter i minst 100 år till på Skoghalls bruk och andra bruk inom koncernen. Det gäller nu att alla medarbetare fortsätter att vara innovatörer och bidrar till utvecklingen av verksamheten”,  sade Per Lyrvall.   

Skoghalls bruks verksamhet är imponerande på många sätt. På bruket finns kartongmaskin 8, som är en av världens största kartongmaskiner för vätskekartong. Var sjätte förpackning i världen, som innehåller något flytande, är tillverkad av kartong från bruket. Varje dygn tillverkas kartong som motsvarar 100 miljoner enlitersförpackningar. 90 procent av produktionen går på export.
Med sina 800 medarbetare är bruket ett av Värmlands största företag och det har investerats över 10 miljarder kronor de senaste 20 åren på bruket.

”Vi investerar långsiktigt och finns kvar länge på samma plats. Därför ser vi till att vara en ansvarsfull samhällsmedborgare i lokalsamhällena vid våra bruk. Det är viktigt för oss att vi har en levande landsbygd. Att vi är ett ansvarsfullt företag, som satsar på innovation och har hållbarhet som affärsidé – det är nycklarna till vår framgång”, säger Per Lyrvall.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2017-09-18

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
dryckeskartong Kartong Kartongförpackningar Kartongmaskin Övrigt Skoghall Stora Enso vätskekartong

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK