...
Potatisbaserad förpackning för fuktkänsliga produkter
Spongy-förpackningen är avsedd för portionspackning av torra och fuktkänsliga produkter.

Läkemedel, frukt, vitaminer och näringstillskott i pulver- eller granulatform är exempel på produkter som kan packas i Spongy.

“Spongy” är namnet på ett nytt holländskt förpackningskoncept från företaget Spongy Portion Cups. Förpackningen är en grund ”skål” tillverkad i ett bionedbrytbart och fuktabsorberande material och avsedd för portionspackning av torra, fuktkänsliga produkter i pulver-, tablett- eller granulatform.

Enligt tillverkaren är det bionedbrytbara materialet så effektivt, när det gäller fuktabsorbering, att produkterna hålls torra i förpackningarna, även om de förvaras i en våt eller fuktig miljö.
Som lämpliga produkter att packa i ”Spongy” anger tillverkaren vitaminer, torkad frukt, godis, örter och frön samt icke-livsmedel som kosmetika och läkemedel.

Råvaran i förpackningsmaterialet i “Spongy”  kommer från restprodukter från potatisindustrin. Materialet är godkänt för livsmedelskontakt av det belgiska IBE-BVI-institutet. Materialet termoformas för att skapa den grunda skålformen, vilken försluts med ett likaledes bionedbrytbart oblat.

Företaget Spongy Portion Cups är ett utvecklingsföretag, bildat av det Malaysia-baserade innovations- och kapitalföretaget TMI Capital.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2017-09-25

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
absorbent Biomaterial bioråvara Förpackningsmaterial Förpackningsutveckling termoformning

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK