...
Miljösäck AB i Norrköping i konkurs på egen begäran
Håkan Vestergaard är VD på konkursdrabbade Miljösäck AB i Norrköping.

Företaget Miljösäck AB i Norrköping, som tillverkar plastsäckar av återvunnen polyeten, har försatts i konkurs vid Norrköpings tingsrätt. Det skriver norrkopingnews.se och andra medier.
Företaget har under en tid fått allt sämre ekonomi och företagsledningen har därför beslutat att själva begära företaget i konkurs.


”Vi har gjort bedömningen att företaget snart kommer att hamna i en ekonomisk situation, som vi bedömer kommer att bli ohållbar och därför har vi lämnat in en ansökan om konkurs”, säger VD Håkan Vestergaard, enligt nyhetssajten.

Miljösäck AB, som har cirka 50 anställda, återvinner förpackningsfilm av polyeten, vilken förädlas till nya plastsäckar avsedda för källsortering, industrier, storkök, renhållning, fastighetsskötsel samt hushåll och trädgård. Företaget använder enbart återvunnen råvara insamlad i Sverige och på årsbasis återvinner man drygt 8.000 ton polyeten från kretslopps-råvara.

Håkan Vestergaard har sagt till media att man hamnat i ekonomisk knipa trots den positiva trenden på marknaden med högre efterfrågan på återvunna produkter.

Beslut om konkurs är nu fattat av Norrköpings tingsrätt och konkursförvaltare är utsedd. Edgångssammanträde ska hållas den 17 november.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2017-09-26

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
återvinning Ekonomi Plast plastavfall Plastförpackningar plastpåsar

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK