...
Priser och utmärkelser till två Absolut Vodka-flaskor
Absolut Rainbow, som lanserades till Stockholm Pride 2017, har  utnämnts till ”Best Bottle in Glass” i World Beverage Innovation Awards. Flaskan tillverkas av Ardagh Glass i Limmared.
Den koboltblå ”fasettslipade” Absolut Facet-flaskan har prisats i prestigerfyllda Luxury Packaging Awards.

Två Absolut Vodka-flaskor har belönats med priser och utmärkelser i internationella tävlingar. Det är dels flaskan Absolut Facet, som lanserades för ett år sedan, dels den nya Absolut Rainbow, som lanserades i samband med HBTQ-eventet Stockholm Pride 2017.

Absolut Rainbow är en ny specialdesignad flaska, som är inspirerad av mångfald, ett av flera områden som Absolut jobbar med för att skapa en mer öppen värld.

”Vi har klätt vår ikoniska flaska i regnbågsflaggans färger och gör den till en permanent medlem av Absolut-familjen. Detta är en av flera aktiviteter vi genomför, för att visa att vi står för mångfald och lika rättigheter”, säger Yann Fränckel, Brand Manager White Spirits på Pernod Ricard Sverige.

Absolut Rainbow lanserades den 24 juli, som en del av beställningssortiment på Systembolaget, och flaskan kommer att bli permanent på Systembolaget. 20 kr från varje såld flaska kommer att gå till organisationer, som jobbar med HBTQ-frågor.

Vid dryckesmässan Drinktec 2017 i München i mitten av september belönades Absolut Rainbow-flaskan med utmärkelsen ”Best Bottle in Glass” i den globala tävlingen World Beverage Innovation Awards.

Den andra belönade Absolut-flaskan – Absolut Facet – lanserade The Absolut Company i fjol i en ”limited edition”-version. Flaskan har fått en fasettliknande yta och är tillverkad i koboltblått glas av Ardagh Glass i Limmared. (Läs HÄR)

I den prestigfyllda tävlingen Luxury Packaging Award har Absolut Facet nu belönats i kategorin ”Drinks – Bottle & Primary Pack”. Flaskan fick också utmärkelsen “Highly Commended” i kategorin “Technical Achievement of the Year”.
Prisutdelningen ägde rum den 13 september på fashionabla Grosvenor House Hotel på Park Lane i London.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2017-09-26

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Absolut Absolut Vodka Ardagh design Dryckesförpackningar förpackningsdesign förpackningstävling Glas Glasförpackningar

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK