...
Ny digital tryckteknologi presenteras på Labelexpo
Simon Rothen, VD för Mouvent, presenterar den nya tekniken och de nya digitala etikettpressarna på Labelexpo.
”Hjärnan” i den nya tekniken är konceptet MouventTM Cluster.

Etikettpressen LB702-WB betecknas som en ”game-changer” inom digital etikettproduktion.

På den pågående Labelexpo-mässan i Bryssel har joint venture-företaget Mouvent presenterat en ny revolutionerande teknologi för digitaltryck av etiketter.
Mouvent, som är ett joint venture, bildat av företagen Bobst och Radex, säger på mässan att centralt i den nya tekniken är konceptet MouventTM Cluster, som är en genial ny tryckteknik baserad på ett kraftigt integrerat ”kluster”, vilket i sin tur gör det möjligt att trycka upp till sju färger på flera olika typer av etikettsubstrat.


På Labelexpo visar Mouvent tre olika digital etikettpressar.

LB701-UV är, enligt företaget, marknadens minsta högproducerande digitala etikettpress inom smalbanesegmentet och pressen LB702-UV sägs vara den mest produktiva digital smalbanepressen.

Den tredje pressen – LB702-WB – betecknas som en ”game-changer” inom digital etikettproduktion. i pressen används 100-procentigt vattenbaserade Mouvent™ Inks-färger, som är garanterat fria från flyktiga organiska föreningar och helt livsmedelssäkra.

”Med LB702-WB är det nu möjligt att producera långlivade, högkvalitativa och iögonfallande etiketter, med en miljövänlig tryckmetod, och allt till en mycket ekonomisk kostnad”, säger företaget.

”Vi är så glada att kunna presentera dessa maskiner för alla på Labelexpo. Vi tror att vi är i början av något mycket speciellt. Var och en av dessa tre maskiner representerar ett steg framåt i sitt sortiment, och tillsammans tar de digitala etikettutskrifter till en helt ny nivå. Vi ser fram emot att få dessa till marknaden så snart vi kan så att människor kan dra nytta av denna innovativa”, säger Simon Rothen, VD för Mouvent.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2017-09-27

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Bobst digitaltryck Etikett/Märkning Konferenser och mässor Övrigt tryckbarhet tryckpress

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK