...
Världens största glutenfria knäckebrödsbageri i Falun
Semper fördubblar produktionen av glutenfritt knäckebröd i Falun.

Superknäcke Chia och Müsliknäcke är nyutvecklade glutenfria knäckebröd från Semper.

Semper fördubblar produktionen av glutenfritt knäckebröd i Falun genom satsningen på en andra produktionslinje och ett nytt lager. Semper skriver i ett pressmeddelande att anläggningen nu är världens största bageri för glutenfritt knäckebröd.
 
När Semper tog över Korsnäs Bröd i Falun för sju år sedan, påbörjades en storsatsning på glutenfritt knäckebröd. Sedan dess har hela bageriet renoverats och flera nya glutenfria knäckebröd tagits fram. Nu invigs bageriets fulla kapacitet, som möjliggör export av svenskt glutenfritt bröd till hela världen.

Korsnäs Bröd i Falun är ett familjebageri från 1920-talet, som specialiserat sig på knäckebröd och som drevs i tre generationer, innan Semper tog över verksamheten 2010. I och med Sempers övertagande övergick bageriet till att enbart baka glutenfria knäckebröd. Bageriet har sedan övertagandet helrenoverats och produktionen har stadigt ökat. På bageriet arbetar 24 anställda i tre skift.

”Genom satsningen på ett befintligt och traditionellt knäckebrödsbageri fick vi tillgång till flera generationers hantverkserfarenhet. Det är en ovärderlig kunskap, då glutenfria knäckebröd ställer höga krav på bagarnas skicklighet”, säger Jörgen Thunholm, bagerichef på Semper.

Produktionen har mer än dubblats från 25 miljoner skivor knäckebröd per år till 64 miljoner skivor. Förra året bakades 900 ton glutenfritt knäckebröd och med den nya produktionslinjen och nytt lager mer än fördubblas nu kapaciteten till 2.400 ton per år. Totalt bakas i Falunbageriet mer än 10 olika knäckebrödssorter. 

Bageriet har sedan Sempers övertagande utvecklat flera nya glutenfria knäckebröd , bland annat Superknäcke Chia, Surdegsknäcke och Müsliknäcke. Produkterna säljs inte bara i Sverige utan 50 procent går på export, dels till de övriga nordiska länderna, dels till andra europeiska länder och regioner som Storbritannien, Tyskland, Schweiz, Benelux, Baltikum, m fl.

”Det finns en stor efterfrågan på glutenfria produkter i hela Europa, som bara fortsätter att öka. Fram tills nu har vi fått kvotera vårt knäckebröd till återförsäljarna, då produktionen inte räckt till. Med vår nya produktionslinje kommer vi bättre att kunna matcha efterfrågan”, säger Karsten Becht, marknadsdirektör för glutenfritt på Semper. 

Text JP Press & Carina Malm


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2017-09-28

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Livsmedel Livsmedelsförpackningar Marknad Övrigt Semper varumärkesägare

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK