...
Globala Henkel vinnare av RafCycle® Award 2017
Vid en ceremoni i UPM:s monter på Labelexpo Europe i Bryssel delades RafCycle® Award 2017 ut till representanter från Henkel AG & Co. KGaA (Bild Sami Helenius)

Globala lim- och kemikaliekoncernen Henkel har utsetts till vinnare av UPM Raflatacs RafCycle® Award, som utdelas årligen till företag som utmärkt sig inom återvinning och miljöprestanda.
RafCycle är ett koncept för återvinning av etikettspill och releasematerial, som startas av Raflatac och som involverar ett flertal större och mindre etikettproducenter och –användare runt om i Euiropa. I konceptet ingår också speciella insamllngs- och återvinningsanläggningar, som startats i samarbete med återvinningsföretag, m fl.


Henkels utmärkelse som vinnare av 2017 års RafCycle® Award tillkännagavs vid en ceremoni i samband med etikettmässan Labelexpo Europe, som avslutas i dag den 28 september.

UPM Raflatac skriver iett pressmeddelande att Henkel visat ett stort engagemang för att minska sin miljöpåverkan inom självhäftande etiketter och för att främja hållbarheten hos sin etikettbaserade verksamheter.

”Både Henkel och UPM delar gemensamma värden att driva hållbara företag och tillämpa cirkulär ekonomi, inklusive det konkreta målet att inget avfall ska gå till deponi utan ska återvinnas”, skriver Raflatac i pressmeddelandet.

”Vi är mycklet stolta över att få ta emot RafCycle Awardsom är ett erkännande av vårt engagemang att samarbeta med hela värdekedjan för att skapa ett hållbart värde. Vårt partnerskap med UPM Raflatac ger etikettliners ett andra liv, eftersom de kan återvinnas för att producera nya pappersmaterial”, säger Jens Hainmueller, chef för International Packaging Development inom Henkels affärsområde Beauty Care.

Raflatacs samarbete med Henkel inom RafCycle-konceptet innebär att Henkels pappersbaserade självhäftande etikettavfall, som annars skulle deponerat, nu istället återvinns och och omvandlas till nytt grafiskt tryckpapper för böcker och tidskrifter vid UPM:s pappersbruk Plattling i Tyskland. 

”Henkel har en viktig roll i märkningskedjan, både som råvaruleverantör och som slutanvändare för etiketter. Det gör Henkel till en speciellt viktig partner för oss och då är RafCycle-programmet ett viktigt inslag i vårt samarbete”, säger Juha Virmavirta, chef för RafCycle, UPM Raflatac.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2017-09-28

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
återvinning Etikett/Märkning förpackningslim Henkel Konferenser och mässor RafCycle Raflatac UPM

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK