...
Tetra Pak ökar försäljningen och minskar klimatpåverkan
Tetra Pak presenterar sammanställningen av sitt hållbarhetsarbete i Norden och Baltikum.

Idag presenterar Tetra Pak sammanställningen av hållbarhetsarbetet i Norden och Baltikum. Det sker i samband med att den globala Hållbarhetsrapporten 2017 publiceras. Det långsiktiga arbetet på alla marknader gör att företaget globalt når sina klimatmål. Utsläppen av växthusgaser har reducerats med 16 procent, jämfört med 2010, samtidigt som antalet sålda förpackningar ökat med 19 procent, vilket är ett styrkebesked.

”Vårt aktiva och systematiska arbete i Norden och Baltikum ger resultat och vi uppnår en minskande klimatpåverkan samtidigt som vår försäljning ökar. Vi jobbar också med att minska våra kunders påverkan när vi erbjuder förpackningslösningar, som i allt större utsträckning är växtbaserade. Våra förpackningar med växtbaserad plast i skruvkorken blir allt vanligare”, säger Johan Rabe, VD för Tetra Pak i Norden.

Under året presenterade Tetra Pak i Norden världens första livscykelanalys för förpackningar som inkluderar förnybar plast. Den visar till exempel att en förpackning, som tillverkas av förnybara material och har en skruvkork av växtbaserad plast, är mer klimatsmart än motsvarande förpackning baserad på fossila material utan kork.

”Vår årliga konsumentundersökning visar fortsatt högt intresse för miljöfrågor där fler än 80 procent av Nordens konsumenter tror att miljö och klimatfrågor kommer att öka i betydelse framöver. Vi arbetar för att svara upp mot efterfrågan till exempel genom att erbjuda nya klimatsmarta produkter”, säger Erik Lindroth, miljödirektör för Tetra Pak Nordics.

Via pdf-länken nedan kan du läsa om Tetra Paks hållbarhetsarbetet i Norden och Baltikum. 
Den globala Hållbarhetsrapporten 2017 hittar du HÄR..

Ladda ner PDF: Tetra Pak-2017-sustainability-report-Nordic.pdf


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2017-10-02

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Miljö Övrigt Tetra Pak undersökning

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK