...
ÅR Packaging Group lägger ner i Ryssland och Finland
”Utvecklingen motiverar inte att vi har tre fabriker i Ryssland”, säger VD Harald Schulz.

ÅR Packaging Group skriver i ett pressmeddelande att man lägger ner tillverkningen vid sin enhet i finska Kauttua samt stänger sin kartongförpackningsfabrik i Moskva, Ryssland.
Beslutet att upphöra med tillverkningen i Kauttua motiverar ÅR Packaging med att man måste sänka kostnadsbasen för att fortsatt kunna vara konkurrenskraftiga och lönsamma på den nordiska kartongmarknaden.


Det är enbart själva tillverkningsverksamheten, som berörs i Kauttua, enligt ÅR Packaging. Övriga verksamheter som försäljning, kundservice och produktutveckling kommer att stanna kvar i Kauttua.

Fabriken i Moskva ingick i det förvärv, som ÅR Packaging gjorde år 2015, då man av USA-baserade MeadWestvaco Corporation (numera WestRock) köpte tre europeiska tillverkningsanläggningar, belägna i Ryssland, Polen och Österrike.(Läs HÄR)

”Förvärvet av MeadWestvacos anläggningar innebar att vi fick tre tillverkningsenheter i Ryssland. Försäljnings- och volymutvecklingen i regionen motiverar dock inte tre fabriker och detta tillsammans med ökat pristryck gör att vi måste reducera våra kapacitets- och infrastrukturkostnader i Ryssland”, säger ÅR Packagings VD och koncernchef Harald Schulz.

A&R Carton-fabriken i Moskva kommer således att stängas och koncernen kommer fortsättningsvis att betjäna den ryska marknaden från sina två fabriker i St Petersburg och Timashevsk.

ÅR Packaging skriver att åtgärderna motiveras av att vill konsolidera och optimera sin verksamhet på vissa platser och segment.

”I vår strategi har vi nu betydande verksamheter inom målinriktade segment. Vårt omfattande investeringsprogram inkluderar exempelvis installationen av fyra nya tryckpressar under åren 2016 till 2018 samt expansion av våra fabriker Krakow, Polen och Tabasalu, Estland. Detta stöder vår ambitiösa tillväxtplan på ett mycket bra sätt”, säger Harald Schulz i en kommentar.

I sitt pressmeddelande anger inte ÅR Packaging några tidpunkter för nedläggningarna i Moskva och Kauttua. Klart är dock att de beslutade åtgärderna kommer att påverka cirka 150 anställda. ÅR Packaging skriver att man kommer att erbjuda anställning på andra platser i största möjliga utsträckning.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2017-10-02

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
ÅR Packaging Finland Harald Schulz Kartongförpackningar Meadwestvaco Övrigt Ryssland tryckpress

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK