...
Välkänd förpackningsdesigner huvudtalare på Scanpack 2018
Välkände förpackningsdesignerns Andrew Gibbs blir keynote speaker på Scanpack 2018.

Andrew Gibbs – välkänd förpackningsdesigner och grundare av webbplatsen The Dieline – blir keynote speaker på förpackningsmässan Scanpack 2018 på Svenska Mässan i Göteborg.
”The Dieline har kallats den ultimata hemsidan för högkvalitativ förpackningsdesign och vi är därför mycket glada att kunna presentera grundaren och VD:n Andrew Gibbs som keynote på Scanpack 2018. De nordiska länderna ligger alltid i framkant, när det gäller innovationer inom förpackningsområdet och då blir det speciellt roligt att få visa Andrew Gibbs alla nyheter på mässan”, säger Anna-Lena Friberg, affärsansvarig Scanpack.


Efter en grafisk design-examen vid 19 års ålder arbetade Andrew Gibbs som produktionskonstnär för ett presentföretag i lyxsegmentet, där han utformade produkter och förpackningar för stora amerikanska detaljister och varumärken. Han såg ett stort behov av inspirerande förpackningsdesign för vardagsprodukter och grundade därför The Dieline år 2007. Den blev snabbt världens mest populära webbplats för förpackningsdesign och lockar miljontals läsare.

År 2009 grundade Gibbs The Dieline Awards för att uppmärksamma världens bästa förpackningsdesign för konsumentprodukter. Följande år lanserades The Dieline Conference, ett program rörande fallstudier och bästa praxis för kreatörer inom branschen. År 2015 blev han utnämnd till chefredaktör för HOW Design Magazine och blev därmed den hittills yngste redaktören för ett designmagasin. 

Andrew Gibbs är nu kreativ chef och programpartner för HOW Design LIVE, en av världens största årliga sammankomster för kreatörer. Han är också en rådgivande styrelseledamot i AIGA (American Institute of Graphic Arts) i Los Angeles, och undervisar i förpackningsdesign på Art Center College of Design i Pasadena, Kalifornien.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2017-10-03

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
design designer förpackningsdesign förpackningsmässa förpackningstävling Övrigt Personal Scanpack Svenska Mässan

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK