...
Facebook-skämt blev allvar: Nu är Delicato-asken här!
Så här ser den ut – den skämtsamma Delicatoasken som nu blivit verklighet och utmanar klassiska chokladaskar som Aladdin, Paradis. m fl.

För knappt ett år sedan postade kak- och konfektföretaget Delicato på sina sociala medier en påhittad konfektask som en humoristisk ”blinkning” till de klassiska chokladaskarna Aladdin, Paradis, m fl. Den fiktiva ”Delicatoasken”, fylld av klassiska bakverk, presenterades med den skämtsamma devisen ”En tradition sedan aldrig”.
Men vad företaget kanske inte hade väntat sig var den massiva uppskattning från följarna, som blev reaktionen!
Och nu har Facebook- och Twitter-skämtet blivit allvar – Delicato har nu skapat en konfektask, fylld med blandade konditoribitar, förminskade till ”pralinstorlek” och doppade i kakaoöverdrag. Bland urvalet finns förstås Delicato-klassiker som chokladbollen och punschrullen, den senare även känd som ”dammsugaren”, men även helt nya konfektbitar.


”Vi lade ut bilden i december förra året, tillsammans med reklambyrån DDB. Det var som så många andra av våra inlägg en skojig grej, men den fick jättefin respons – så då började vi resan för att göra asken till verklighet”, berättar Sofia Brandberg, marknadschef för Delicato Bakverk.

Delicatoasken innehåller 30 bitar, i två lager, och finns i utvalda butiker i begränsad upplaga från och med vecka 40. Om responsen från konsumenterna blir lika positiv som på den påhittade asken, så kommer Delicato att producera fler konfektaskar.

”När vi lade ut den skämtsamma bilden på en påhittade Delicatoask skrev vi ju ´En tradition sedan aldrig´, men det har vi ju fått ändra på, så nu står det ´En tradition sedan nu´”, säger Sofia Brandberg.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2017-10-06

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK