...
Världspremiär på Empack när Stora Enso visade e-TALES
Stora Enso Packaging Solutions e-handelskoncept e-TALES hade världspremiär på Empack 2017.
Nils von Essen är marknadschef för Stora Enso Packaging Solutions. 

Stora Enso Packaging Solutions hade världspremiär på Empack 2017 för den globala lanseringen av en hel produktserie med wellpappförpackningar riktade till e-handeln. 
”Vi har tagit fram en perfekt produktportfölj för e-handeln i samarbete med konsumenter och övriga aktörer i värdekedjan för att möta behovet från e-handlarna . Vi har utvecklat designen för att så bra som möjligt få ut det bästa av förpackningen”, berättar Nils von Essen, som är marknadschef för Stora Enso Packaging Solutions. 


”Sortimentet bygger på svar från 200 konsumenter kring hur de använder e-handelsförpackningar och vilka önskemål de har, samt på djupintervjuer med e-handlare”.

Man kallar förpackningskonceptet för e-TALES med tillägget Online Packaging Solutions, och under denna rubrik ryms tre kategorier: Packaging Features+, Packaging Basics och Utilities Warehouse.

”I den första kategorin finns en rad smarta lösningar, som ger kunderna flexibla möjligheter”, säger Nils von Essen och visar ett exempel på en förpackning, som kan levereras otryckt om kunden vill, men där man sedan lägger trycket på en sleeve, som även fungerar som lås av förpackningen. Man kallar det BrandBuckle

Även i det så kallade bassortimentet (Packaging Basics) finns många val. Till exempel kan man undvika att trycka på utsidan, som då är en brun låda, men samtidigt ha ett överraskande tryck på insidan, som blir en viktig del av det numera så omtalade begreppet ”unboxing experience”. 

Utilities Warehouse-sortimentet är, som namnet säger, lösningar för lagring hos e-handlarna.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2017-10-09

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK