...
P&G fortsätter sin strategi att använda ”oceanplast” 
P&G:s diskmedel Fairy lanserar i Storbritannien i en plastflaska som till 100 procent består av återvunnen plast samt insamlad ”oceanplast”.

Tidigare i år lanserade globala dagligvarujätten Procter & Gamble (P&G) schampoflaskor tillverkade av insamlad plast från havsstränder (Läs HÄR). Flaskorna lanserades på den franska marknaden. Nu följer man upp med en flaska för diskmedel, som till 100 procent är tillverkad av återvunnen plast samt plastskräp insamlat från havs- och oceanstränder.

Den nya plastflaskan, som används till P&G:s varumärke Fairy, är även den framtagen i samarbete med återvinningsexperten TerraCycle. Flaskan kommer att introduceras på den brittiska marknaden i början av år 2018 i en upplaga på 320.00 flaskor. Enligt P&G uppgår mängden ”oceanplast” i flaskan till 10 procent, medan resten av plasten kommer från konventionella återvinningsströmmar för förpackningsplast.

Med projektet vill P&G öka konsumenternas medvetenhet om plastföroreningarna i världshaven och inspirera dem återvinna hushållsavfall och även att fysiskt deltaga i strandstädningar.

”Fairy är det största diskmedelsvarumärket i världen och mycket uppskattat i Storbritannien. Därför är det naturligt att använda Fairy för att öka konsumenternas medvetenhet om situationen för våra hav och få dem att inse vikten av återvinning”, säger Virginie Helias, ansvarig för global hållbarhet hos P&G.

P&G uppger att man på global basis planerar att använda 8.000 ton plastavfall från deponier och hav i plastflaskorna till sina diskmedelsvarumärken Fairy, Dawn, Yes, Dreft och Joy. Över 481 miljoner plastflaskor, där andelen återvunnen och insamlad plast ska uppgå till i genomsnitt 40 procent, räknar företaget med att använda.

Miljöorganisationen Ocean Conservancy, som stöds av P&G, har som mål att samla in 150 miljoner US-dollar (ca 1,2 miljarder kr) de närmaste fem åren för att förbättra insamling, sortering och återvinning av plastavfall och andra föroreningar i miljöer, som är förbundna med hav och oceaner.

”Förbättrad avfallshantering i sådana miljöer kan bidra till att flödet av plast till hav och oceaner kan halveras fram till år 2025”, säger organisationens VD Susan Ruffo.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2017-10-10

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK