...
Nackademin-studerande fick årets Åke Sahlin-stipendium
2017 års Åke Sahlins Stipendium har tilldelats Patrik Bodén. (Bild fr Facebook)

2017 års Åke Sahlins Stipendium har tilldelats 33-årige Patrik Bodén, som går Nackademins utbildning Förpackningsutveckling och Design. För närvarande gör Patrik Bodén sin praktik på D.S. Smith i Mariestad, där han arbetar som maskinoperatör. Denna praktik syftar till att skapa en god grund och insikt i hur en konstruktionsavdelning för förpackningar fungerar från A till Ö, vilket juryn tycker ska stödjas med årets stipendium på 10.000 kronor.

Innan han började sin tvååriga utbildning på Nackademin, har Patrik Bodén bland annat arbetat i olika befattningar på distributionsföretaget Tamro i Stockholm.

Hedersomnämnande gick till Sofie Magnusson och Alexandra Llorens, som båda går samma utbildning på Nackademin, som Patrik Bodén. De får sina hedersomnämnande för sitt gemensamma, kreativa initiativ och planering för studieresa till Japan i syfte att lära sig mer om den japanska synen på förpackningsdesign och konstruktion..

Åke Sahlins Stipendiefond administreras av Svenska Förpackningsgillet och stipendienämnden har 2017 bestått av Mikael Gällstedt, Kerstin Fahlskog och Johan Pagels.

----------------------------------------------
Åke Sahlin var ordförande i Svenska Förpackningsföreningen och startade en kvalificerad förpackningsutbildning tillsammans med Stig Bergstedt på hösten 1972. Till Åke Sahlins 70-årsdag 1974 samlade man in penninggåvor för att hedra honom som dåvarande ordförande och resultatet blev att Åke Sahlins Stipendiefond bildades.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2017-10-11

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Gillet Nackademin Övrigt Personal Svenska Förpackningsgillet

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK