...
SKAPA-pris för Skåne till Gaias grundare Åke Rosén
”Ett pris till Alfred Nobels minne värmer lite extra”, säger Åke Rosén.

En jury bestående av representanter från ALMI Skåne och Svenska Uppfinnarföreningens lokala föreningar har beslutat att tilldela Helsingborgsbaserade bioplastföretaget GAIA BioMaterials grundare Åke Rosén 2017 års SKAPA pris för Skåne för dennes arbete med att skapa produkter av förnyelsebar råvara, som därefter går att omvandla till förnyelsebar energi.

”Det är alltid trevligt att bli uppmärksammad för sitt arbete, men att få ett pris för innovatörer, som instiftats till Alfred Nobels minne värmer litet extra”, säger Åke Rosén i en kommentar till priset.

Beslutet meddelades den 4 oktober och priset delades ut av landshövding Anneli Hulthén vid en ceremoni under kvällen på High Court i Malmö.

”Det känns framförallt bra att juryn i Skåne beslutat sig för att premiera en innovation, där miljötänk står i fokus, med tanke på de utmaningar, som vi som samhälle står inför och som kommer resultera i allvarliga konsekvenser om inget görs”, säger Åke Rosén.

Med utmärkelsen följer även möjligheten för Åke Rosén att koras till hela Sveriges SKAPA-vinnare 2017, vilken utses bland de regionala vinnarna viden prisceremoni den 9 november i Stockholm.

”Jag ser fram emot att åka upp till prisutdelningen i november, det blir inspirerande att se vilka övriga pristagare, som utsetts på regional nivå”, avslutar Åke Rosén.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2017-10-11

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Biomaterial Bioplaster Gaia Miljö Övrigt Personal

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK