...
Emballagegruppen gjorde snabb affär vid monterbesök
Snabb affär vid monterbesök! Fr. v.: Henrik Rhode, försäljningschef Emballagegruppen, Otto Christensen, koncernchef, Eric White, affärsutvecklingswchef Domino Digital Printings Nordics och Jacob Abildgaard, produktionschef Dan Labels.

Ett besök i märkningsspecialisten Dominos monter på nyligen avhållna mässan Labelexpo i Bryssel fick danska koncernen Emballagegruppen att snabbt bestämma sig. Efter en lyckad demonstration gjorde man slag i saken och lämnade montern som stolta ägare till den avancerade digitala bläckstrålemaskinen Domino N610i, med vilken man kan producera etiketter i sju färger och med UV.
Maskinen ska användas av etikettproducenten Dan Labels, som ingår i Emballagegruppen.


Domino N610i är en hybridlösning, som kan producera etiketter med en hastighet av 50 – 75 meter i minuten. Maskinen har kapaciteten hos en flexopress och flexibiliteten hos en digitalpress.

”Vi kom fram till att vi behövde mer kapacitet och flexibilitet för att klara kraven från kunder, som ville ha minskade ledtider. Det var inte längre ekonomiskt att utföra dessa jobb med flexotryck, och därför började vi utvärdera digitala alternativ”, säger Otto Christensen, koncernchef i Emballagegruppen.

Emballagegruppen, som grundades 1987, har 130 anställda på två enheter i Vejle. Koncernen ägs av familjeföretaget Good Food Group, som etablerades 1976 och som omsätter ca 1,5 miljarder danska kronor.

Emballagegruppen är marknadsledande inom kartongförpackningar och självhäftande etiketter inom livsmedel, drycker, läkemedel och tillverkande industri.

Gruppens egen etikettproducent Dan Labels tillverkar etiketter med olika trycktekniker och erbjuder ett flertal olika märkningslösningar, inklusive RFID-etiketter.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2017-10-12

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK