...
Ökad försäljning för Hemköp med vegetariskt i köttdisken 
Genom att placera vegetariskt bredvid köttprodukter vill Hemköp göra det lättare för kunderna att hitta de vegetariska alternativen i butikerna.

Efter positiva reaktioner och ökad försäljning gör nu fler Hemköpsbutiker det enklare att välja vegetariskt produkter – i köttdisken. I närmare tjugo butiker hittar kunderna förpackningar med vegetariska alternativ bredvid förpackningar med köttprodukter som köttbullar, köttfärs och leverpastej. Först ut är ett tiotal Stockholms-butiker, inom kort kommer konceptet till Göteborg och Malmö.

Först ut med det nya konceptet var Hemköp Stockholm City. Jämfört med samma period förra året har den butiken efter en dryg månad med konceptet sålt fyra gånger så mycket av de utvalda vegetariska varorna och Garants halloumiburgare är en favorit. Med de dubbellagda varorna följer tydlig skyltning och inspirerande recept i butikerna.

”Önskan att få inspiration och kunskap kring vegetarisk mat är tydlig, receptbroschyrerna med vegorecept, som vi satt upp i butiken, har en rykande åtgång”, säger Niklas Persson, butikschef på Hemköp Stockholm City.

En färsk undersökning från Hemköp och Yougov visar att 27 procent av svenskarna skulle välja mer vegetariskt om det fanns vegoalternativ bredvid animaliska varor i butiken. Därför genomför Hemköp denna förändring så att fler ska hitta till halloumiburgare, falafel, Quornfiléer eller vegokorv.

”Kunderna är positiva och att vi ser en försäljningsökning på dessa varor visar att vi är på rätt väg. Det här är ett av flera kommande initiativ för att få fler att upptäcka vegetarisk mat”, säger Thomas Gäreskog, VD på Hemköp.

Text Carina Malm


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2017-10-17

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Axfood konsumentförpackningar Livsmedel Livsmedelsförpackningar Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK