...
Inpac hämtar sin nye chef från livsmedelsindustrin
Henrik Nyberg, i dag VD i livsmedelsföretaget Ceres i Skåne AB, blir ny koncernchef i förpackningsföretaget Inpac.

Lundbaserade förpackningsföretaget Inpac AirContainer Holding (Inpac) har rekryterat Henrik Nyberg som ny koncernchef. Henrik Nyberg kommer närmast från rollen som VD för Bjuvföretaget Ceres i Skåne AB, som är en livsmedelsproducent med huvudsaklig inriktning på barnmat och mjölkersättning. Produkter från Ceres säljs bland annat av Lantmännen under varumärke Kung Markatta.

”Det är med stor glädje jag kan presentera Henrik Nyberg som ny koncernchef i Inpac. Henrik har lång och framgångsrik erfarenhet av att leda producerande enheter inom livsmedel och läkemedel, utveckla organisationer genom förändringsprocesser och skapa nya affärsmöjligheter. Vidare har Henrik ett stort kommersiellt driv, bred erfarenhet av att leda och växa medarbetare samt präglas starkt av affärsmannaskap vilket borgar för att vi skall kunna ha ett bra tempo i vidareutvecklingen av Inpacs verksamhet”, säger Karl Tobieson, som är VD i Inpacs moderbolag MedCap.

Henrik Nyberg, som efterträder Inpacs nuvarande VD och delägare Peter Thulin, tillträder sin nya tjänst senast den 1 april 2018. Peter Thulin kommer att kvarstå som VD till dess och kommer sedan under en övergångstid att stå till styrelsens förfogande och för att kunna stötta Henrik och styrelsen efter VD-skiftet.

”Det skall bli riktigt spännande att få medverka till Inpacs framtida utveckling. Inpac har stor potential att växa från sin nuvarande solida plattform med ett brett och väl positionerat erbjudande”, säger den tillträdande koncernchefen Henrik Nyberg i en kommentar.

Inpacs verksamhetsområde omfattar bland annat förpackningar och förpackningstjänster inom främst läkemedel och livsmedel.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2017-10-17

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Läkemedel Lantmännen Livsmedel Livsmedelsförpackningar Övrigt Personal

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK