...
Teknik för falskontroll fick pris som bästa innovation
På en skärm visas kontrollen av wellpapplådornas falsning i realtid.
Från prisutdelningen i Wien: fr. v.: Yves Bletterie, Bobst, Angelika Christ, FEFCO, och Thomas Murr, BHS.

Tyska tryckpress- och stansspecialisten Bobst har utvecklat en lösning för effektiv kontroll av falsade wellpapplådor, som belönats av wellpapporganisationen FEFCO med Gold Award for Best Innovation 2017. Priset delades ut i samband med FEFCO:s tekniska seminarium i Wien 11 till 13 oktober.

Bobsts nya kontrolkoncept, som fått namnet Premium Gap Control, är en fristående enhet, som placeras direkt efter produkträknaren på en flexopress med integrerad limning och falsning. Bobst uppger att lösningen säkerställer en 100-procentig kontroll av vikningsprocessen av levererade wellpapplådor. Systemet kontrollerar att falsningen är utförd enligt exakta specifikationer och med högsta kvalitet. Systemet tar också bort förpackningar, som inte uppfyller kraven, vilket ger resursbesparingar och minskat spill samt reducerar operatörstid för kontroll.

I Bobst Premium Gap Control-enheten scannas varje frammatad bunt med vikta wellkpapplkådor på båda sidor. På en användarvänlig skärm visas hur falsningen av varje enkild låda är utförd: om systemet visar grönt, är resultatet i enlighet med uppsatta specifikationer och kvalitetskrav, men om skärmen visar rött, så tas den aktuella bunten bort från produktflödet.

”Vi är mycket stolta över att FEFCO-juryn erkänner betydelsen av denna innovation och de stora fördelar den kommer att ge kunderna”, säger Yves Bletterie, försäljningschef för Bobst Lyon.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2017-10-20

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Bobst Fefco Förpackningsmaterial Maskin och Utrustning Materialhanteringsutrustningar Well Wellpappförpackningar

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK