...
Nu lanserar Å&R Carton uppföljaren till Cekacan
Förpackningssystemet Sealio är Å&R Cartons uppföljare till storsäljaren Cekacan.
Sealio har ett patenterat förseglingssystem och en integrerad doseringsskopa i plast.

Det är nästan exakt 30 år sedan Lundbaserade Å&R Carton lanserade förpackningssystemet Cekacan®, som blev en storsäljare. Genom åren har ”kartongburken” Cekacan kommit att användas inom många områden, till exempel för bröstmjölksersättning, och inte minst för välkända chokladpulvret O’boy. Nu är Å&R Carton klara för lansering av uppföljaren, som heter Sealio®.

Cekacan har gjort ett gott jobb i trettio år, och kommer fortsatt att vara en viktig förpackningslösning för Å&R Carton. För fyra år sedan insåg dock bolagets styrelse att det var dags att bredda programmet och då inledde man en massiv utveckling och satsning på en ny förpackning, som till viss del innehåller komponenter från Cekacan, men som i grunden är helt ny. Det nya förpackningssystemet – maskinlinje och förpackning – omfattas av över 20 nya patent.

Till Sealio-förpackningen använder man samma patenterade förseglingsteknik som till Cekacan. Dock utförs förseglingen innan Sealio-burken fylls – och fyllningen sker sedan från botten, vilket är en nyhet. För att bottenförseglingen ska bli lika tät förses den dessutom med en plastring. Sealio-förpackningen har också en integrerad plastskopa, som tillverkas så nära kunden som möjligt. Plastskopan är placerad i en speciell hållare och behöver alltså inte ligga nere i pulvret.

Å&R Carton ser i första hand Asien som den viktigaste globala regionen för Sealio och då främst som förpackning för bröstmjölksersättning. Marknaden i Asien för sådana produkter är mycket stor – enbart i Kina produceras cirka två miljarder förpackningar med bröstmjölksersättning varje år!
Men även andra regioner än den asiatiska är förstås av intresse för den nya förpackningen och en maskinlinje är de facto redan såld till en kund i norra Europa.

Läs mer om den nya förpackningen Sealio i nästa nummer av tidningen nord emballage (nr 5/2017), som utkommer inom kort.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2017-10-23

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK