...
Järna Mejeris förpackningar vann Svenska Designpriset
Järna Mejeris förpackningsdesign belönades med guldmedalj årets upplaga av Svenska Designpriset. (Bild Järna Mejeri)

För designen till sina förpackningar har Järna Mejeri tagit hem guldmedaljen i årets upplaga av Svenska Designpriset. Mejeriets förpackningar, som har tagits fram av byrån Priority, har redan uppmärksammats ett flertal gånger av internationella designplattformar.

”Vi är väldigt stolta och glada över att vår design uppmärksammas i sådan här namnkunnig konkurrens. Våra livsmedel håller redan högsta klass, nu kan vi dessutom säga att förpackningarna är bäst i Sverige”, säger Juhani Selvani, ordförande på Järna Mejeri.

På prisutdelningen för Svenska Designpriset, Sveriges största designtävling, i Göteborg var Järna Mejeri nominerade tillsammans med 22 andra varumärken i kategorin Identitet – Förpackning.

Juryns motivering lydde: ”För att ´less´ alltför sällan tillåts vara ´more´ och för en självsäkert förpackad uppvisning av ärlighet som varar längst”. 

”Nu fortsätter arbetet med att utveckla både förpackning och innehåll och ge möjlighet för svenskarna att köpa mejeriprodukter av hög kvalitet, genom hållbar produktion med djur och natur i fokus. Jag vill passa på att tacka dels Priority för vårt goda samarbete, men självklart också alla våra mjölkbönder runt omkring mejeriet, som kan sträcka extra på ryggen idag”, säger Juhani Selvani. 

Text Carina Malm


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2017-10-23

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
design designbyrå förpackningsdesign konsumentförpackningar Livsmedelsförpackningar Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK