...
Tim Cook passade på att plantera ett träd vid sitt Iggesund-besök...
Tim Cook (i mitten) provar på att plantera ett eget träd i Iggesunds skog, påhejad av Iggesunds uthållighetschef Johan Granås, t.v. och Holmen-gruppens VD Henrik Sjölund. (Bild Iggesund)
Iggesund Paperboards Johan Granås, t, v  och Christian Wisén förklarar bolagets kvalitetskrav för Apples VD Tim Cook, t, h, vid hans besök i Iggesund. (Bild Iggesund)

I samband med att Apple-VD:n Tim Cook besökte Iggesund Paperboard, som vi tidigare skrivit om (läs HÄR), passade han även på att plantera ett eget träd i Iggesunds skog. Trädplanteringen ägde rum i samband med att Tim Cook fick ta del av hela processen från skogsbruk till färdiga kartongförpackningar. På plats för att informera och diskutera med Tim Cook fanns Holmen-koncernens VD Henrik Sjölund och Iggesund Paperboards VD Daniel Peltonen.

Apple har under flera år använt Iggesunds kartongkvalitet Invercote i sina dator- och andra förpackningar. Att Apple varit kund hos Iggesund har länge varit en väl förborgad hemlighet, som avslöjades först vid Tim Cooks besök i Sverige och Iggesund. Och att Tim Cook uppskattade besöket hos Iggesund framgick inte minst av den tweet han efter besöket publicerade på sitt Twitter-konto:
“Ett besök i de enastående skogarna i norra Sverige tillsammans med @IggesundAB, vår partner i innovation och hållbara förpackningar”, skrev Tim Cook.

Att Iggesund blev leverantör till Apple har en alldeles speciell bakgrundshistoria. Det var den legendariske grundaren och numera bortgångne VD:n Steve Jobs, som bestämde att Iggesund skulle leverera materialet till Apples förpackningar.
När Apple skulle bestämma vilket material man skulle använda till sina förpackningar, fick anställda åka jorden runt och samla in tänkbara material. När proverna sedan presenterades på Apple-högkvarteret i Cupertino pekade Jobs på Invercote-kartongen från Iggesund och sa: ”Det är det här vi ska ha”!


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2017-10-24

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Holmen Iggesund Iggesund Paperboard Kartong Kartongförpackningar Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK