...
Metsä Board åter belönat för sitt hållbarhetsarbete
Metsä Boards koncernchef Mika Joukio gläds åt bolagets höga placeringar på CDP:s listor.

Kartongproducenten Metsä Board har än en gång belönats med en plats på CDP Water A List liksom på CDP Climate A List. Det är tredje året i rad, som företaget har placerats på CDP Water A List och andra året på CDP Climate A List. Metsä Board har också erhållit ledarskapsstatus i CDP:s skogsprogram för tredje året i rad.
CDP (f.d. Carbon Disclosure Project) är en icke vinstdrivande global plattform för miljöinformation.


Metsä Board är bland de topp tio procenten av företag, som deltar i CDP:s vattenprogram och som placerats på Water A List. Det är ett erkännande av de åtgärder, som vidtagits för en hållbar vattenanvändning under det senaste rapporteringsåret. Dessutom är Metsä Board bland de fem procent av företag, som deltar i CDP:s klimatförändringsprogram och som finns på 2017 Climate A List. Den topplaceringen bekräftar företagets aktiviteter att minska utsläpp, mildra klimatriskerna och utveckla en ekonomi med låga koldioxidutsläpp. 

”Vi är mycket glada att Metsä Board än en gång rankas bland de bästa företagen i världen av CDP. Aktiviteter för hållbarhet ska initieras och drivas av företagsledningen för att säkerställa engagemanget i hela organisationen. För Metsä Board har reduktionen av koldioxidutsläpp och minskad vattenanvändning gett kostnadseffektivitet liksom bättre hållbarhet av verksamheten”, säger Mika Joukio, koncernchef Metsä Board..


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2017-10-24

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
CDP Kartong Metsä Board Miljö Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK