...
Ny emballagelösning sparar tid för anställda och robotar
”Det är avgörande att lådorna är lätta, snabba att göra klara och att de har samma höjd, så att våra robotar kan packa värmeelementen utan problem”, säger Stefan Kraft hos Backer BHV AB.

Lundbaserade förpackningsleverantören Farusa Emballage AB skriver i ett pressmeddelande att man har utvecklat en ”Heavy Duty” wellpapplösning, som sparar tid både för människor och robotar.
Förpackningen är utvecklad för företaget Backer BHV AB i skånska Sösdala, som ingår i svenska industrikoncernen Nibe AB och som tillverkar värmeelement av aluminium för uppvärmning av exempelvis tågvagnar och bostäder.


Backers aluminiumelement tillverkas i en avdelning, som har 10-15 medarbetare i en robotiserad tillverkning. Här packas elementen i stora Heavy Duty wellpapplådor, som sedan skickas ut till återförsäljare, stora entreprenörer, tågtillverkare med flera runt om i världen.

De stora wellpapplådorna finns i två storlekar och elementen placeras liggande bredvid varandra i lager med papp emellan. En fylld Heavy Duty-låda rymmer 100 till 150 element och väger mellan 80 och 250 kilo.

”Och det är faktiskt en ganska beskedlig vikt för en Heavy Duty wellpapplåda, som i stort sett har samma styrka som transportemballage av träbaserade material, och som därför också kan bära och skydda betydligt tyngre produkter”, säger Joel Miah, Farusas distriktschef i Sverige.

Heavy Duty-lådorna reses manuellt, medan själva packningen av elementen sker med hjälp av robotar. Backer använde tidigare en annan wellpapplåda, som tog fem minuter att resa och göra i ordning. Den nya lådan från Farusa tar däremot inte mer än en halv minut att göra klar.

”Medan våra robotar förpackar elementen, så är det våra operatörer, som reser och gör iordning lådorna och här spelar det en mycket stor roll hur enkelt, och inte minst hur snabbt, det kan göras”, säger Stefan Kraft, Strategic Purchaser, Nibe Element, Backer BHV AB.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2017-10-27

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Övrigt Träförpackningar Transport Well Wellpappförpackningar ytterförpackning

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK