...
Dansk producent av förpackningar inom farma firar 100-årsjubileum
Christian Holmskov är VD för danska August Faller A/S, som fyller 100 år i år. (Bild August Faller A/S)

Den skandinaviska farmaförpackningsproducenten August Faller A/S,  som är baserad på Avedøre Holme i närheten av Köpenhamn, fyllde 100 år den 31. oktober.
”Företaget grundades 1917 i Köpenhamn av Andreas Christian Schmidt under namnet A.C. Schmidt och företagets huvudverksamhet var köp och sälj av trä samt uppköp, reparation och försäljning av begagnade trälådor”, berättar företagets VD Christian Holmskov.


1924 blev två konkurrerande verksamheter uppköpta  och företaget flyttade till Amager. 1937 flyttade man in en i en helt nybyggd fabrik på 4.000 kvadratmeter på Dalslandsgade på Amager och man hade etablerat en mindre produktion av kartongförpackningar – något som sedan skulle komma att bli verksamhetens huvudfokus.

”1979 flyttar A.C. Schmidt från Amager till en nybyggd fabrik på 3.500 kvadratmeter på Avedøre Holme. Samtidigt blev det investerat i flera nya tryckmaskiner och 1985 utvidgades fabriken med ytterligare 2.000 kvadratmeter”, fortsätter Christian Holmskov.

Verksamheten hade varit familjeägd, sedan den grundades 1917, men efter 95 år beslutade man år 2012 att sälja verksamheten till den tyska förpackningskoncernen August Faller, som har sitt huvudkontor i Waldkirch i södra Tyskland. 

August Faller-gruppen, som producerar kapslar, etiketter och bipacksedlar till den farmaceutiska branschen, har i dag totalt sex fabriker fördelade i Tyskland, Polen och Danmark.

”Genom detta uppköp har vi fått tillgång till den senaste kunskapen och teknologin inom förpackningsområdet, vilket betyder att verksamheten kan utvecklas ytterligare i framtiden” avslutar Christian Holmskov.

August Faller A/S omsatte i fjol 105 miljoner svenska kronor och har 65 medarbetare.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2017-11-03

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
August Faller Etikett/Märkning Kartongförpackningar Läkemedel Övrigt Träförpackningar

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK