...
Svenska Orwak AB tecknar rekordavtal med rysk kedja
Sävsjö-baserade Orwak AB ska under tre år leverera balpressar till ryska kedjan X5 Retails alla nya butiker. (Bild Orwak AB)

Svenska Orwak AB har nyligen, via den ryska distributören Proshop, ingått det hittills största affärsavtalet i företagets historia. Det är ett treårskontrakt för distribution av balpressar till X5 Retail, den näst största och starkt expanderande dagligvaruhandelskedjan i Ryssland.
Avtalet innefattar leverans av Orwaks komprimeringsutrustning till alla nya butiker, som X5 Retail öppnar under den aktuella perioden. Idag driver kedjan 10.000 butiker i Ryssland och en fortsatt stark utveckling förväntas under de kommande åren. 


Orwak skriver i ett pressmeddelande att X5 Retail är en bra och väletablerad kund till Orwak sedan flera år tillbaka. Orwak har hittills levererat 10.000 balpressar till butikerna i kedjan. Det nya långfristiga kontraktet är en bekräftelse på ett gott samarbete och en ännu starkare affärsrelation.

”Detat är ett mycket viktigt affärsavtal, som tillförsäkrar Orwak en hög produktionsvolym i fabriken och stärker både vårt varumärke och vår marknadsposition i Ryssland”, säger Tomas Johansson, VP Sales & Marketing för Orwak, i en kommentar.

----------------------------------------------
Orwak är en ledande aktör inom komprimerings- och balningslösningar och erbjuder ett produktsortiment, som underlättar sortering vid källan och ger en lönsammare avfallshantering. Huvudkontoret finns i småländska Sävsjö och försäljningen sker via dotterbolag och distributörer till ett 40-tal länder.

X5 Retail Group är en ledande rysk dagligvaruhandelskedja, som riktar sig till alla kategorier av ryska kunder. ?5 är ett stort och välmeriterat företag med mer än 20 års erfarenhet. 2016 översteg kundantalet 3 miljarder och omsättningen uppgick till 1033,7 miljarder rubel (cirka 149 miljarder kronor).


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2017-11-03

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
återvinning Avfallshantering detaljhandel Materialhanteringsutrustningar Orwak Ryssland

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK