...
Metsä Board startar tävling för förpackningsdesigners
Metsä Board lanserar förpackningstävlingen “Better with Less – Design Challenge”.
Metsä Boards design- och innovationschef Cyril Drouet är tävlingsjuryns ordförande.

Kartongproducenten Metsä Board Corporation lanserar nu den internationella tävlingen “Better with Less – Design Challenge”, som utmanar förpackningsdesigners att skapa ännu mer miljövänliga och funktionella förpackningslösningar för vardagliga produkter. Den namnkunniga tävlingsjuryn består av välkända experter inom förpackningsdesign, bland andra Lars G. Wallentin. 

Metsä Board skriver i presentationen av ”Better with Less – Design Challenge”, att miljarder konsumentförpackningar används i världen varje dag och att antalet stiger. Den nya internationella tävlingen för förpackningsdesign har till syfte att hitta nya förpackningslösningar för några av världens mest använda och snabbast växande typer av konsumentförpackningar.

Förpackningar kommer även i framtiden att ha en viktig roll för att skydda och marknadsföra produkter. Men allteftersom konsumtionen växer blir det än viktigare att utveckla förpackningslösningar av förnybara, icke fossilbaserade material och med smartare resursanvändning. Metsä Board menar att förpackningsdesigners har en viktig roll i detta och att miljöpåverkan kan minskas genom att exempelvis göra förpackningarna lättare, använda förnybara material och underlätta återvinning.

”Designen av förpackningar kan ha en stor miljöpåverkan. Vi behöver ta fram nya lösningar med tanke på kommande generationer, och tänka på hur vi kan skapa bättre konsumentupplevelser med mindre miljöpåverkan. Med denna tävling tänker vi driva på innovativ och hållbar förpackningsdesign i världen”, betonar tävlingsjuryns ordförande och medlemmen av tävlingsjuryn Cyril Drouet, Design & Innovation Director, Metsä Board.

Tävlingsbidragen bedöms av en internationell jury bestående av välkända experter inom förpackningsdesign: Terri Goldstein, professionell varumärkes- och förpackningsdesigner, Peter Désilets, strateg och specialist på förpackningars hållbarhetsaspekter. Marianne Rosner Klimchuck, expert på förpackningsdesign och ledare av Communication Design Pathways Department of Fashion Institute of Technology. Lars G. Wallentin, förpackningsdesigner, som arbetat med världskända varumärken samt John B. Mahaffie, futurist och expert inom främst framtida förpackningslösningar.

Anmälan är öppen från den 6 november 2017 till den 31 mars 2018 på www.betterwithless.org. Nya förpackningslösningar ska designas för konsumentförpackningar, exempelvis för takeaway mat, e-handel, hälsa, kosmetik och torra livsmedel.

Vinnaren av ”Better with Less – Design Challenge” får 10.000 Euro. Tävlingen är även öppen för studenter och Metsä Board kommer att, som ett ytterligare pris, ge möjligheten till praktik för en student hos Metsä Boards förpackningsteam i Shanghai. Finalisterna och vinnarna annonseras våren 2018.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2017-11-07

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
design designer förpackningsdesign förpackningstävling Lars Wallentin Metsä Board Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK