...
Stora Enso och Microsoft inleder samarbete kring förpackningar
Med Microsofts Azure-plattform kan data från Stora Ensos intelligenta förpackningar med RFID och NFC-teknik samlas in och bearbetas. (Bilden är ett montage)

Stora Enso har inlett ett samarbete med Microsoft för att kunna erbjuda kunder världen över molnbaserade lösningar för intelligenta förpackningar. Stora Ensos lösningar för intelligenta förpackningar använder Microsoft Azure, den ledande molnplattformen för affärsdigitalisering. Med den globala och skalbara molnplattformen från Microsoft kan man på ett säkert sätt samla in och analysera data för kunder, som investerar i intelligenta förpackningslösningar.

Stora Ensos lösningar för intelligenta förpackningar bygger på RFID (Radio Frequency Identification) som möjliggör säker spårning och validering av en produkt genom hela leveranskedjan. Tekniken möjliggör också kommunikation mellan varumärkesägaren och slutanvändaren via smarta telefoner, som har stöd för NFC (Near Field Communication). Hantering och analys av stora mängder data är en vital del av intelligenta förpackningslösningar. Via Microsofts molntjänst samlas all data in för analys i syfte att främja effektivisering av verksamheten.

”Microsoft Azure är en skalbar och pålitlig plattform för oss och våra globalt verksamma kunder. Förpackningsdata kan nu samlas in och analyseras när och var som helst, vilket ger våra kunder tillgång till enorma mängder värdefull information om allt från leveranskedja till konsumentbeteende. En kombination av förnybara förpackningar och molnbaserade funktioner hjälper företag att bli både effektivare och lönsammare”, säger Teemu Salmi, Chief Information Officer på Stora Enso.

”Vi är stolta över att samarbeta med Stora Enso i den nya eran för intelligenta förpackningar. Microsoft Azure levererar tjänster inom sakernas Internet som Stora Enso kan använda för att förbättra sitt kunderbjudande genom snabb tjänsteutveckling, skalbarhet och global räckvidd. Stora Ensos intelligenta förpackningar är ett utmärkt exempel på den sorts nya innovativa tjänster, som möjliggörs av Microsofts Azure-plattform”, säger Marc Jalabert, chef för Marketing & Operations på Microsoft Western Europe.

Stora Enso och Microsoft är för närvarande involverade i ett antal projekt för intelligenta förpackningar med stora internationella företag inom olika branscher.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2017-11-07

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Köp/Försäljning/Samgående NFC Övrigt RFID Smarta förpackningar Stora Enso

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK