...
Förpackningsföretag ”säljer in” bioplast på Kvalitetsmässan
På Kvalitetsmässan i Göteborg informerar medlemsföretagen i Nordisk Bioplastförening om bioplaster och visar bland annat upp exempel på etablerade bioplastförpackningar.

På den pågående Kvalitetsmässan på Svenska Mässan i Göteborg deltar ett antal förpackningsföretag, som via sina medlemskap i Nordisk Bioplastförening ”säljer in” och informerar om bioplaster till miljöchefer och andra beslutsfattare i kommuner, landsting och andra offentliga förvaltningar.

På plats med produktprover och material på mässan finns följande medlemmar i Nordisk Bioplastförening: Biobag Sverige AB, GAIA BioMaterials AB, Iggesund Paperboard, Polymer Front AB/FKuR och Rullpack AB.

”Vi är här för att med tyngdpunkt på miljöchefer informera offentliga förvaltningar och andra om bioplaster”, säger föreningens ordförande Hans Friedsam.

För mässbesökarna har representanter för de deltagande bioplastföretagen hållit ett föredrag på temat ”När – Var – Hur – Varför Bioplaster” och man har också under parollen ”Gör som Region Skåne – Ställ om till Bioplaster” argumenterat för det positiva för offentliga förvaltningar att ersätta oljebaserade plastprodukter med bioplastbaserade produkter.

Nordisk Bioplastförenings syfte är bland annat att främja användandet av bioplaster och informera om marknads- och teknologiutvecklingen för materialgruppen. Föreningen ska bygga nätverk mellan aktörerna i branschen och jobba för ökat samarbete mellan företag samt förmedla information och kunskap om vad som händer på bioplastområdet, såväl inom forskningen och den akademiska världen, som bland tillverkare, användare och andra aktörer. Föreningen har en etablerad kontakt med den europeiska bioplastorganisationen European Bioplastics, med säte i Berlin, och är medlem i Bioplastics Organisations Network Europe (BON Europe).

Nordisk Bioplastförening har i dagsläget cirka 30 nordiska företag som medlemmar och bland dessa märks storaktörer som BASF, FKuR, Mondi, Iggesund, RPC Superfos, Swedisah Match, IKEA, m fl.

På Nordisk Bioplastförenings hemsida finns bland annat omfattande information om bioplaster, förteckning över medlemmar, etc.  Hemsidan förmedlar också aktuella bioplastnyheter, såväl inom förpackningsområdet som inom andra områden, där man använder bioplaster. En gång i månaden skickar man också ut ett nyhetsbrev med de mest intressanta bioplastnyheterna.

Kvalitetsmässan i Göteborg pågår 14 – 16 november.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2017-11-15

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK