...
Prestigefyllda priser till finska start-up-företaget Sulapac Oy
Sulapacs grundare Laura Kyllönen (t.v.) och Suvi Haimi med det prestigefyllda priset Green Alley Award.
Sulapac-materialet är lämpligt för tillverkning av kosmetikaförpackningar till tvål, krämer, etc. (Bild Sulapac)

Finska startup-företaget Sulapac Oy, som utvecklat ett biologiskt nedbrytbart alternativ till plast, har den senaste tiden belönats med flera prestigefyllda utmärkelser.

I oktober korades Sulapacs förpackningslösning till den bästa ”gröna” förpackningen i ”Green Awards” i samband med Luxepack i Monaco och i början av november vann Sulapac kategorin ”Sustainable Packaging” när resultaten av tävlingen ”The Sustainable Beauty Awards” presenterades i Paris.
Och den 10 november var det dags igen – då vann Sulapac Oy den prestigefyllda utmärkelsen ”Green Alley Award”, som är Europas första utmärkelse inom cirkulär ekonomi för nystartade företag.

Den sistnämnda utmärkelsen fick Sulapac i hård konkurrens med fem andra finalister från Tyskland, Irland, Nederländerna och Frankrike.

”Beslutet var inte lätt, men vi kom till slut överens om Sulapac tack vare deras högkvalitativa material, som möter de olika utmaningarna på dagens marknad och dess inverkan på ett av de största problemen i vår tid – plastavfall”, säger Jan Patrick Schulz, VD för Landbell Group.

Sulapacs förpackningsmaterial är tillverkat av träflis och nedbrytbara organiska bindemedel. Produkter tillverkade i Sulapac-materialet har plastliknande egenskaper och eftersom materialet är vatten- och oljetätt och helt ogenomträngligt för syre, är det speciellt lämpligt till kosmetikaprodukter som tvål, krämer, salvor, etc.

”Våra förpackningar är ekologiska, vackra och funktionella och kan dessutom massproduceras med konventionell utrustning och i stora volymer till ett konkurrenskraftigt pris jämfört med plast”, säger Suvi Haimi, som tillsamans med  Laura Kyllönen grundade Sulapac Oy år 2016..

Vi har tidigare skrivit om Sulapac och dess uppmärksammade material. Läs HÄR!


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2017-11-16

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK