...
Hektisk underhållsvecka på 100-åriga Skoghalls bruk
Tre Skoghallsanställda som står inför en hektisk underhållavecka: fr. v. Peter Westman, chef Planering, Mikael Forseryd, projektledare Höststopp 2017 och Anders Mjöberg, avdelningschef Underhåll. (Bild Stora Enso)

Nästa vecka är det dags för det årliga höststoppet vid Skoghalls kartongbruk, som ligger vackert beläget vid Vänern, strax söder om Karlstad.

Nästa vecka är det dags för det årliga underhållsstoppet vid Stora Ensos hundraårsfirande kartongbruk Skoghall. Mer än tusen entreprenörer och hundratals av Stora Ensos egna medarbetare kommer att finnas på plats. Totalt kommer runt 4.500 arbeten att utföras under den dryga vecka, som stoppet pågår.

”Det är viktigt att vi tar hand om vår vitala 100-åring så att bruket lever kvar i minst 100 år till! Vi kommer att göra några spännande ombyggnader, bland annat på kartongmaskin 8, men mest handlar arbetet under stoppet om rent underhåll för att fabriken ska må bra och fortsätta producera i världsklass”, säger Mikael Forseryd, som är projektledare för stoppet. 

På kartongmaskin 8, den största av brukets två maskiner, genomförs etapp ett av ett större projekt för att öka tillgängligheten och effektiviteten. Det kommer att pågå många arbeten parallellt, så det krävs en detaljerad planering, god kommunikation och kontinuerlig uppföljning för att allt ska bli rätt och hinnas med i tid. 

”Med många människor på plats samtidigt ställs ökade krav på säkerheten. Därför har vi utbildat alla externa entreprenörsfirmor om våra lokala säkerhetsrutiner. Vårt mål är självklart noll olyckor! Eftersom vi gör många komplicerade och riskfyllda insatser under stoppet ska riskanalyser genomföras inför alla arbeten. Här har våra egna medarbetare en viktig uppgift att hjälpa både entreprenörer och varandra, eftersom de kan våra rutiner och känner till fabriken”, berättar Anders Mjöberg, chef för underhållsavdelningen. 

Fabriken i Skoghall stängs ner under helgen 18-19 november och då kan det uppstå luktstörningar. Uppstart av produktionen planeras 25-26 november.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2017-11-16

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Kartong Kartongförpackningar Kartongmaskin Övrigt Skoghall Stora Enso

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK