...
FlexiClose – ny lättöppnad och förslutningsbar förseglingsfilm
Schur Flexibles nya film FlexiClose är utvecklad för försegling av olika typer av livsmedelsförpackningar.

Österrikiska Schur Flexibles lanserar en ny serie  med lättöppnade och förslutningsbara förseglingsfilmer, som fått namnet FlexiClose.
Bolaget skriver i ett pressmeddelande att filmerna passar för ett brett spektra av produkter och applikationer.


Med FlexiClose som förseglings- och toppfilm uppnås hög genomskinlighet och utmärkta anti-fog egenskaper på exempelvis livsmedelsförpackningar. Filmen klarar också avancerad bearbetning i förpackningsmaskiner.

”FlexiClose är idealisk för förpackningar med skivade livsmedelsprodukter som ost, charkuterier eller fisk samt för portionsförpackningar med sallader och bredbara produkter som mjukost, pastejer, etc.”, skriver Schur Flexibles.

FlexiClose-filmerna finns i fyra olika varianter. FlexiClose T och FlexiClose TM används för försegling av polyeten- respektive  PET-tråg och kan förses med olika barriäregenskaper vad gäller gaspermeabilitet. FlexiClose TF är utformad för toppförseglade förpackningar och produktserien kompletteras med FlexiClose FW, som är en förseglingsfilm specialutformad för produktion av återförslutningsbara påsar, som tillverkas i vertikala eller horisontella flowpack-maskiner. 

FlexiClose-filmerna kan trycks med upp till 10 färger med antingen djuptryck eller flexotryck. De kan också förses med effekter som ger dem en matt, glansig eller pappersliknande yta.

-------------------------------------------
Schur Flexibles Group har sitt huvudsäte i Baden, strax utanför Wien i Österrike. Koncernen, som består av 12 dotterbolag, har cirka 1.400 anställda och gruppen har sammanlagt 14 produktionsenheter ibland annat Tyskland, Finland, Danmark, Polen, Ryssland, m fl.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2017-11-20

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Barriär förslutning Förslutningsfilm Livsmedelsförpackningar Plast Plastförpackningar Schur Flexibles

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK