Gefle Kartong med dotterbolag förvärvas av skånska FrontPac 
”För att stärka vår marknadsposition förvärvar vi samtliga aktier i Gefle Kartong och dess dotterbolag i Karlstad”, säger Martin Enocson, FrontPac.

Förpackningstillverkaren FrontPac AB, med verksamhet i Arlöv utanför Malmö, meddelar att man förvärvar Gefle Kartong och Display AB samt dotterbolaget Gefle Kartong och Produktion i Karlstad AB.
”För att stärka vår marknadsposition förvärvar vi samtliga aktier i GKD och GKP. Övertagandet sker den 1 december”, säger FrontPacs VD Martin Enocson.


FrontPac AB, som producerar offsettryckta förpackningar, har idag över 100 anställda och levererar förpackningar till fler än 15 länder. 

FrontPac skriver i ett pressmeddelande att man ser en potential i denna affär genom att man kan utnyttja sin storlek och därmed erbjuda kunderna en utökad service och produktportfölj. Grossistverksamheten i Gävle kommer att vidareutvecklas. Med ökade volymer ser man möjlighet till effektivisering av inköpen och ge ett mervärde för kunderna. 

Leif Folcke och Linda Folcke har drivit Gefle Kartong och Display under många år. De senaste åren hade de även drivit Gefle Kartong och Produktion i Karlstad AB (f.d. Sott Packing) tillsammans med Bengt Levander. De väljer nu att sälja sin verksamhet för att trygga kundernas förpackningsbehov. Den erfarenhet, som finns i dessa bolag, tryggas genom att Linda Folcke fortsätter sin anställning i GKD och ska arbeta med kundrelationerna. Bengt Levander och Leif Folcke är fortsatt verksamma för att säkra driften.

Kunder och leverantörer kommer även i fortsättningen göra affärer med Gefle Kartong, då de båda bolagen drivs vidare.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2017-11-21

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
förvärv FrontPac Gefle Kartong Köp/Försäljning/Samgående Personal

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
LEDIGA JOBB


Är du på jakt efter ett nytt jobb?
Eller behöver du kanske rekrytera?
Då är det här du ska titta in.

 
Zetatrade, Häggvik, Sollentuna,
söker engagerad och teknisk säljare
 
Vi söker dig som brinner för att skapa nya relationer med sinne för goda långsiktiga samarbeten. Du kommer att fokusera på vårt maskinutbud för ytdekorering på plast och papper med tillhörande folier samt maskiner och folier för märkning/etikettering.
LÄS OM OCH SÖK TJÄNSTEN!
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK
RPC
Dynatec
Mobergs
Speedpac
Antpac